21:30 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που προβλέπει τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των ελληνικών F-16 κατατέθηκε στη Βουλή την Τετάρτη (04/12).

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που προβλέπει μεταξύ άλλων και την αναβάθμιση των ελληνικών F-16, κατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης (04/12) στη Βουλή.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το νομοσχέδιο με τίτλο «Ρυθμίσεις θεμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας» αφορά στην «εν συνεχεία υποστήριξη» («Follow-On Support/FOS») των Mirage-2000, στα Ελληνικά Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά σε σχέση με το πρόγραμμα των υποβρυχίων Type-214 AIP, αλλά και σε θέματα που αφορούν τους ΕΜΘ, καθώς και σε μετατάξεις και ρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ).

Ως προς την αναβάθμιση των ελληνικών F-16 προβλέπεται η επαύξηση της επιχειρησιακής απόδοσης και δυναμικής των αεροσκαφών, ύστερα από σχετική πρόταση της κατασκευάστριας εταιρείας, Lockheed Martin. Το κόστος θα ανέλθει σε 279.710.000 δολάρια επ' ωφελεία του ΥΠΕΘΑ και της αμυντικής βιομηχανίας, καθώς θα υλοποιηθούν προγράμματα εκσυγχρονισμού.

Για τα αεροσκάφη τύπου Mirage 2000-5, σε βάθος επταετίας, προβλέπεται η έγκριση τριών σχεδίων συμφωνιών FOS με τις τρεις κατασκευάστριες εταιρείες και το ύψος τους αναμένεται να αγγίξει τα 260.050.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

Έρχονται στην Ελλάδα αμερικανικά Black Hawk; - «Τι να τα κάνουμε τα παλιά ελικόπτερα;»

Tags:
F-16, Βουλή, Νομοσχέδιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK