07:50 04 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για το ρόλο της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, τη Μεσόγειο και το μεταναστευτικό τοποθετήθηκε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, σε ημερίδα για την «Ανατολική Μεσόγειο».

Περιοχή σταθερότητας, συνεργασίας και κοινά ωφέλιμης ανάπτυξης υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Κουμουτσάκος ότι πρέπει να μείνει η ανατολική Μεσόγειος, κατηγορώντας παράλληλα τη Τουρκία ότι κλιμακώνει την προκλητικότητά της και παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο. Παράλληλα ο κ. Κουμουτσάκος κατηγόρησε την Τουρκία πως με τις πράξεις της διαταράζει την σταθερότητα της Νατοϊκής συμμαχίας. «Η Τουρκία εξελίσσεται συνεχώς σε ένα προβληματικό σύμμαχο μέσα στο ΝΑΤΟ για μια σειρά από λόγους», ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Ειδική αναφορά έκανε και στην περίπτωση του μεταναστευτικού κατηγορώντας τη γείτονα χώρα ότι εκμεταλλεύεται το θέμα για γεωστρατηγικούς λόγους.

«Υψηλόβαθμοί Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ξεκάθαρα πως αν δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της χώρας τους τότε θα ανοίξουν την πόρτα και η Ευρώπη θα πλημμυρίσει με πρόσφυγες. Αυτό μας δείχνει ότι η γειτονική χώρα μπορεί να σταματήσει τις προσφυγικές ροές», σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος και υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει ότι η Τουρκία χρειάζεται επιπρόσθετη βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να διαχειριστεί τους περίπου 4 εκατομμύρια πρόσφυγες που έχει στo έδαφος της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Μπλόκο» σε πλοίο που μετέφερε μετανάστες από κατοίκους στη Λέρο

Έρευνα στη Δανία: Τα γενναιόδωρα επιδόματα προσελκύουν περισσότερους μετανάστες

Tags:
Μεσόγειος, Γιώργος Κουμουτσάκος, διακίνηση μεταναστών, παράνομη μετανάστευση, μεταναστευτικό, μετανάστευση, μετανάστης, μετανάστες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK