ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Εκτός από την πρόταση για την εκρίζωση των διακινητών προσφύγων και μεταναστών που προωθεί η χώρα, έχουν ήδη κατατεθεί προτάσεις για τις επιστροφές και τα κίνητρα σε τρίτες χώρες.

Την κατάθεση πρότασης στο επόμενο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. για την εκρίζωση των διακινητών προσφύγων και μεταναστών, προωθεί η Ελλάδα σύμφωνα με τον αρμόδιο για τη Μεταναστευτική Πολιτική Γιώργο Κουμουτσάκο.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη επιτέθηκε κατά της Τουρκίας κατηγορώντας την ότι εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό.

Όπως έκανε γνωστό, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μουζάλα σχετικά με τη διαχείριση του μεταναστευτικού, έχουν κατατεθεί προτάσεις στην Ε.Ε. και για τις επιστροφές και για κίνητρα σε τρίτες χώρες.

Χαρακτήρισε τις προτάσεις αυτές ως μέσο ενίσχυσης της διαπραγματευτικής θέσης της Ελλάδας εν όψει της μεγάλης διαπραγμάτευσης του συμφώνου μετανάστευσης και ασύλου από τη νέα Επιτροπή.

Πάντως ο κ. Μουζάλας εξέφρασε την ανησυχία του για ενδεχόμενη δημιουργία κέντρων κράτησης σε ξερονήσια.

«Παρότι η κυβέρνηση λέει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα για κέντρα κράτησης σε ξερονήσια, φοβάμαι ότι αυτή είναι η τελική σας σχεδίαση και θα καταλήξετε εκεί, λόγω και των απορρίψεων που "τρώτε" για τα κέντρα που θέλετε να δημιουργήσετε στα άλλα νησιά» είπε ο κ. Μουζάλας σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μεταναστευτικό: Νέες αφίξεις στον Πειραιά - Μηδενικές οι ροές το τελευταίο 24ωρο

«Μπλόκο» σε πλοίο που μετέφερε μετανάστες από κατοίκους στη Λέρο

Tags:
αιτούντες άσυλο, άσυλο, πρόσφυγες, μετανάστες, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Ένωση, μεταναστευτικό, Γιώργος Κουμουτσάκος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK