10:19 30 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για προκλήσεις, απειλές αλλά και ενέργειες από την πλευρά της Τουρκίας έκανε λόγο η Φώφη Γεννηματά, που ζήτησε τη χάραξη εθνικής γραμμής και σχεδιασμού.

Απαραίτητο έκρινε κατά την ομιλία της στο Βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο, τον διάλογο με την Τουρκία, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

«Η προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, η προάσπιση των συνόρων μας και της εδαφικής μας ακεραιότητας είναι ζωτικά για μας θέματα. Αποτελούν κόκκινες γραμμές. Γραμμές που αν παραβιαστούν από τη γείτονα χώρα πρέπει να έχουν την αρμόζουσα απάντηση με όλα τα νόμιμα μέσα», υποστήριξε κατά την ομιλία της και υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρχει εθνική ομοψυχία και διάθεση ώστε να καταλάβει η απέναντι πλευρά ότι δεν υπάρχει προθυμία για υποχωρήσεις ή παραχωρήσεις.

Σχετικά με αυτό ζήτησε στρατηγική και σχέδιο για τις κινήσεις της Τουρκίας. «Μία κοινή εθνική γραμμή από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας θα ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας στον ελληνικό λαό και θα στείλει μήνυμα αποφασιστικότητας προς κάθε κατεύθυνση, ανέφερε.

Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση να απαιτήσει την έμπρακτη αλληλεγγύη της ΕΕ προτρέποντας τον πρωθυπουργό να φέρει το θέμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα και να ζητήσει την καταδίκη των ενεργειών της Τουρκίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μητσοτάκης για συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης: Είναι παράνομη, θα καταρρεύσει

Παναγιωτόπουλος για Τουρκία: Ετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα – Τι είπαν Μητσοτάκης-Ερντογάν

Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, Βουλή, τουρκική προκλητικότητα, Τουρκία, Φώφη Γεννηματά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK