23:00 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ολοκληρώθηκε σε πρώτη ανάγνωση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής η συζήτηση το νομοσχεδίου για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων του εξωτερικού.

Ευρύτατη συναίνεση φαίνεται να διαμορφώνεται σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, μετά τις βελτιωτικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θετικό ήταν το κλίμα στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής από όλα τα κόμματα εκτός από το ΜέΡΑ25, το οποίο διατηρεί αρνητική στάση.

Σε δήλωσή του, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος έκανε λόγο για θετικές αλλαγές και πρόσθεσε ότι «είμαστε σαφές πιο κοντά στο να υπερψηφίσουμε πολλά από τα άρθρα».

«Ικανοποιήθηκαν δύο από τα τέσσερα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ»

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, ικανοποιήθηκαν δύο βασικά αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ από τα τέσσερα που είχαν τεθεί.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ για ένα αδιάβλητο και διαφανές εκλογικό σύστημα και για αυτοτελές δικαίωμα του εκλέγεστε των Ελλήνων του εξωτερικού.

Σε εκκρεμότητα, κατά τον πρώην υπουργό, έμειναν η επικαιροποίηση των εκλογικών καταλόγων και η νομοθετική πρόβλεψη να εγκρίνονται από τα 2/3 της Διακομματικής Επιτροπής η έκδοση των υπουργικών αποφάσεων.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων αλλαγών

Για θετικό κλίμα έκανε λόγο νωρίτερα και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες αλλαγές.

Θετικά εμφανίζονται το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση έχοντας διαμηνύσει ότι θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο, σε αντίθεση με το ΜέΡΑ25.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ψήφος αποδήμων: Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου - Τι προβλέπει

Ψήφος ομογενών: Αυτή είναι η τελική πρόταση για την αναθεωρητέα διάταξη – Αστερίσκοι από ΣΥΡΙΖΑ

Tags:
Τάκης Θεοδωρικάκος, υπουργείο Εσωτερικών, Βουλή, ομογενής, ομογένεια, ψήφος, ψήφος ομογενών
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK