ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης (323)
0 0 0
Βρείτε μας

Απάντηση στα λεγόμενα του Ταγίπ Ερντογάν έδωσε σήμερα το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, λέγοντας ότι η συμφωνία που υπέγραψε δεν ε΄χει καμία αξία. Τι είχε πει νωρίτερα ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το «μνημόνιο» που υπέγραψε ο κ. Ερντογάν δεν έχει καμία αξία», επισημαίνει χαρακτηριστικά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, σχολιάζοντας σημερινές δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι υπέγραψε τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης και θα τη στείλει στον ΟΗΕ.

«Αξία θα είχε η Τουρκία να σταματήσει, επιτέλους, τις προκλητικές ενέργειες και να εργαστεί, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας, για την πρόοδο των σχέσεων μεταξύ των λαών της περιοχής», προσθέτει η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση, είχε υποστηρίξει ότι η Τουρκία θα αξιοποιήσει τα δικαιώματά της στην ανατολική Μεσόγειο, όπως αυτά απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας.

Τουρκία και Λιβύη συμφώνησαν στα τέλη Νοεμβρίου του 2019 για τα θαλάσσια σύνορα και τη συνεργασία σε στρατιωτικά ζητήματα αλλά και ζητήματα ασφαλείας. Η συμφωνία αυτή έφερε σωρεία αντιδράσεων, ιδιαίτερα από την ελληνική πλευρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ερντογάν για συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης: Την υπέγραψα και τη στέλνω στον ΟΗΕ

Τσαβούσογλου: Δεν θέλουμε να πολεμήσουμε, αλλά θα πάρω μέτρα εάν πρέπει να προστατεύσω τα πλοία μου

Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης: Ο παρασκηνιακός ρόλος του ΝΑΤΟ και τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα

Θέμα:
Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης (323)
Tags:
Ερντογάν, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK