00:08 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης (334)
0 0 0
Βρείτε μας

Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί αύριο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη και ειδικότερα, η υπογραφή του Μνημονίου Συνεννόησης μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας, αναμένεται να συζητηθούν στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί αύριο, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, πέρα από τη συμφωνία, μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας, θα συζητηθούν «ζητήματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, όπως η κατάσταση στο Ιράν και τη Βολιβία καθώς και οι ευρωαφρικανικές σχέσεις, ενώ το ΣΕΥ αναμένεται να υιοθετήσει Συμπεράσματα για την Αρκτική, το Σουδάν, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας της ΕΕ και το ρόλο των πολιτικών της αποστολών στη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια».

Την ίδια στιγμή, θα συζητηθεί η ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων ευρύτερα.

Στο περιθώριο του ΣΕΥ, ο Υπουργός Εξωτερικών θα παραθέσει πρόγευμα εργασίας  προς τους Υπουργούς Εξωτερικών τη ΕΕ, με προσκεκλημένους τον Υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, N. Dimitrov και τον ασκούντα χρέη Υπουργού Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Αλβανίας, G. Cakaj. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Η Τουρκία διαστρεβλώνει ιστορικά γεγονότα και εκτίθεται

Θέμα:
Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης (334)
Tags:
Βρυξέλλες, Νίκος Δένδιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK