02:14 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης (316)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος, χαρακτήρισε θεμελιωδώς παράνομη τη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη για τις θαλάσσιες ζώνες.

Η Τουρκία αγνοεί θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, καταλογίζοντας στην Άγκυρα ότι κινείται εκτός νομιμότητας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί «ούτε συζήτηση αμφισβήτησης» του εδάφους της, τονίζοντας πως η χώρα έχει πολλούς παράγοντες ισχύος στα χέρια της.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε θεμελιωδώς παράνομη τη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη.

«Όλοι οι μεγάλοι παίκτες την έχουν χαρακτηρίσει παράνομη. Έχουν τονίσει πως παραβιάζει γεωγραφικά δεδομένα» σημείωσε.

Είπε επιπλέον πως οι ελληνικές κυβερνήσεις στο παρελθόν προσπάθησαν να καθοριστεί ΑΟΖ με τη Λιβύη, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για δύσκολο συνομιλητή που έχει αμφισβητήσει την επήρεια ελληνικών νησιών.

Παράλληλα, σύμφωνα με το skai.gr, μίλησε για πειρατική συμφωνία και απομόνωση της Τουρκίας, ενώ αποκάλεσε «πρωθυπουργό της Τρίπολης» τον Φαγιέζ αλ Σαράτζ.

«Ιδιαίτερα αυστηρός ο νόμος για το άσυλο»

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι ο νέος νόμος για το άσυλο είναι ιδιαίτερα αυστηρός και θα παράγει αποτελέσματα από τον Ιανουάριο του 2020.

Είπε επιπλέον ότι μια δημοκρατική πολιτεία οφείλει να ακούει τις ανάγκες των προσφύγων – μεταναστών, αλλά ταυτόχρονα και τις ανάγκες ασφάλειας των πολιτών, μιλώντας για «δημοκρατική αυστηρότητα».

Υποστήριξε, δε, ότι «η χαλάρωση στην αντιμετώπιση των διεθνών συνθηκών, οδήγησε στην πεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι "χαλαρό" κράτος».

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. ο Δένδιας

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης θα τεθεί επί τάπητος κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σήμερα Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, στις Βρυξέλλες.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης: Ο παρασκηνιακός ρόλος του ΝΑΤΟ και τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα

Τα ελληνοτουρκικά κρίνονται τελικά στη Λιβύη

Θέμα:
Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης (316)
Tags:
ΑΟΖ, Λιβύη, Τουρκία, Νίκος Δένδιας, Γιώργος Κουμουτσάκος, ελληνοτουρκικά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK