ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης (322)
0 0 0
Βρείτε μας

Το μνημόνιο που υπέγραψαν Τουρκία και Λιβύη θέτει επί τάπητος, σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες. Διπλωματικός πυρετός επικρατεί στην Ελλάδα. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, σχολίασε τις εξελίξεις, μιλώντας στο Sputnik.

Με τη διεθνοποίηση του ζητήματος απαντά η Ελλάδα στη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, φέρνοντας το θέμα στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θέτει επί τάπητος το ζήτημα, ενώ, πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ο κύριος Δένδιας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ε.Ε. θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η Ελλάδα είναι η παλαιότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή και ταυτόχρονα «παράγοντας σταθερότητας και προώθησης της συνεργασίας και θα συνεχίσει να λαμβάνει σαφείς πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση».

«Δεν φοβόμαστε θερμό επεισόδιο, αλλά είμαστε πανέτοιμοι για όλα»

Τις εξελίξεις παρακολουθεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος, σχολιάζοντας στο Sputnik τη στάση της Τουρκίας, έκανε λόγο για «γνωστές υπερβολές από πλευράς του Τούρκου προέδρου», στις οποίες η Ελλάδα καλείται να απαντήσει με εθνική γραμμή. «Είναι ένα θέμα που δεν πρέπει να μας χωρίζει, αλλά να μας ενώνει», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τη στάση που πρέπει να κρατήσει η χώρα μας, από δω και πέρα, μετά και την απέλαση του Λίβυου πρέσβη από την Αθήνα, ο κύριος Παπαχριστόπουλος, είπε:

«Δυστυχώς, έχει δημιουργηθεί μια ψεύτικη πολεμική ατμόσφαιρα, από ανθρώπους στις τηλεοράσεις που προσπαθούν να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους. Φυσικά, υπάρχει ένα θέμα, αλλά δεν έχει τις διαστάσεις που προσπαθούν να του προσδώσουν. Καλά κάνει και γίνεται σήμερα το Συμβούλιο, διότι πρέπει να υπάρχει μια εθνική γραμμή επί του θέματος. Ωστόσο, λειτουργούν πολύ αρνητικά, κάποια ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια που δίνουν ένα πολεμικό κλίμα, που δεν υπάρχει».

Και συμπλήρωσε:

«Διαβάζοντας τη συνέντευξη του Αμπντουλάχ Γκιούλ, το κάποτε δεξί χέρι του Ερντογάν, φαίνεται με σαφήνεια ότι ο Τούρκος πρόεδρος δημιουργεί θέματα εκ του μη όντος, ώστε να μπορεί μετέπειτα να καθίσει στο τραπέζι την Ελλάδα. Το έκανε πάντα και συνεχίζει να το κάνει ο Ερντογάν. Να λάβουμε υπόψιν, επίσης, ότι έχει εκρηκτικά προβλήματα και στην οικονομία και στο εσωτερικό της Τουρκίας. Η υπερβολή του δεν βασίζεται σε κανένα νομικό πλαίσιο».

Ερωτηθείς, εάν η Ελλάδα πρέπει να φοβάται ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, εξαιτίας του μνημονίου Λιβύης-Τουρκίας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Η γνώμη μου είναι πως δεν πρέπει να φοβόμαστε θερμό επεισόδιο, χωρίς, ωστόσο, αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα πάντα. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί». 

Καταλήγοντας, ο κύριος Παπαχριστόπουλος, σχολίασε: «Πιθανόν να είναι καλή κίνηση η απέλαση του Λίβυου πρέσβη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης: Ο παρασκηνιακός ρόλος του ΝΑΤΟ και τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα

Κουμουτσάκος: Θεμελιωδώς παράνομη η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, πρωθυπουργός της Τρίπολης ο Σαράτζ

Θέμα:
Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης (322)
Tags:
Ερντογάν, Τουρκία, απέλαση, Λιβύη, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ελληνοτουρκικά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK