04:16 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης (281)
0 0 0
Βρείτε μας

Την απέλαση του πρέσβη της Λιβύης αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση, στον απόηχο της συμφωνίας Τουρκίας - Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα, ως έκφραση δυσαρέσκειας προς την Τρίπολη, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Ο εκπρόσωπος τύπου του ΜέΡΑ 25, Μιχάλης Κριθαρίδης, σχολίασε αυτή την εξέλιξη στο Sputnik.

Την περασμένη Παρασκευή, ο Λίβυος πρέσβης στην Αθήνα κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου ενημερώθηκε για την απόφαση απέλασής του. Σε διάστημα 72 ωρών θα πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας. Η απόφαση έρχεται στον απόηχο της συμφωνίας Τουρκίας - Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα, ως έκφραση δυσαρέσκειας της ελληνικής κυβέρνησης προς την Τρίπολη, καθώς η λιβυκή πλευρά «δεν ανταποκρίθηκε στους όρους που είχαμε θέσει».

«Απαιτείται σχέδιο και αποφασιστικότητα, όχι σπασμωδικές κινήσεις»

Την άποψη ότι, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα με σχέδιο και αποφασιστικότητα, και όχι με σπασμωδικές κινήσεις, εξέφρασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, ο οποίος μίλησε στο Sputnik.

Σχολιάζοντας την απέλαση του πρέσβη της Λιβύης και τη στάση που πρέπει να κρατήσει η Ελλάδα, ο κύριος Κριθαρίδης, είπε: «Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να βρει όλα εκείνα τα ερείσματα στους λαούς της Ευρώπης, για μια ειρηνική πράσινη ανατολική μεσόγειο και να σταματήσει τις ανώφελες και επικίνδυνες συμμαχίες με την ηγεσία του Ισραήλ και της Αιγύπτου, για τις διάφορες καταστροφικές ολιγαρχικές εξορύξεις».

«Δεν πρέπει να λησμονεί η ελληνική κυβέρνηση, ότι, ο μεγαλύτερος σύμμαχος του ελληνικού λαού έναντι της εκτροπής του κυρίου Ερντογάν, είναι οι δημοκράτες προοδευτικοί πολίτες της Τουρκίας», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΜέΡΑ25.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πώς «διαβάζουν» γερμανικά ΜΜΕ τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης και την απέλαση του πρέσβη από την Αθήνα

Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού: Δεν θα έχουμε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία

Θέμα:
Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης (281)
Tags:
Τουρκία, Λιβύη, απέλαση, ΜέΡΑ25
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK