14:36 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει η διοικητική αναδιοργάνωση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, μιλώντας από το Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε χαιρετισμό στην τελετή θεμελίωσης του Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρο, το μεσημέρι της Δευτέρας. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το κράτος θα στηρίξει το έργο που προσφέρει το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

«Χρειάζονται και δότες και σύστημα και διαδικασία», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. Πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να εκπονηθεί ένα σύστημα μεταμοσχεύσεων που θα προσφέρει στην ελληνική πολιτεία «έναν ασφαλή οδηγό ανάπτυξης».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η Ελλάδα έχει μικρό αριθμό μοσχευμάτων, γεγονός που χαρακτήρισε απαράδεκτο.

«Στην προσπάθεια που εγκαινιάσαμε έχουμε αντίπαλο τον πολύ μικρό διαθέσιμο αριθμό μοσχευμάτων. Είναι απαράδεκτη η σημερινή κατάσταση και πρέπει να αναστραφεί. Θα το αλλάξουμε. Είναι προσωπική μου δέσμευση. Θα προχωρήσουμε στην διοικητική αναδιοργάνωση του Εθνικού Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Διαμήνυσε, μάλιστα, ότι στο Μητρώο Δωρητών θα εγγραφούν και οι βουλευτές.

Ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε τον Δημήτρη Στρατούλη που περιέγραψε τον αγώνα στην αναζήτηση μοσχεύματος.

«Είναι η συγκλονιστική εμπειρία ενός πολιτικού μου αντιπάλου. Χαιρετίζω τη διακομματικά παρουσία όλων των κομμάτων, οι διαφορές μας δεν μπορεί να είναι πολιτικές. Όλες τις διαφορές τις σκεπάζει το μέγα ζητούμενο της ζωής και της υγείας του συνανθρώπου. Αυτό πρέπει να μας ενώνει παντού και πάντα», δήλωσε.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο έργο του Ιδρύματος Ωνάση, εντάσσοντάς το σε μία παραδοση εθνικής ευεργεσίας.

«Σε αυτήν την ξεχωριστή παράδοση εγγράφεται και η παράδοση του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης. Ο Ωνάσης αφιέρωσε τη μισή του περιουσία σε κοινωφελείς σκοπούς. Το όραμά του συνεχίζουν πανάξια οι άνθρωποι του Ιδρύματος, συνδέοντάς το πάντα με τις ανάγκες των καιρών και προδίδοντας περιεχόμενο σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς στην υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Το Ωνάσειο Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο που αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση θεμελιώθηκε σήμερα, Δευτέρα. Υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει να λειτουργεί σε 3,5 χρόνια.

Το κόστος έχει προϋπολογιστεί στα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ επιπλέον 30 εκατ. ευρώ θα δοθούν για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Το κέντρο είναι συνολικής έκτασης 7.000 τ.μ. εκτείνεται σε 4 ορόφους και θα διαθέτει 47 νέες κλίνες, από τις οποίες 33 αποκλειστικά για παιδιά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γεννήθηκε το πρώτο μωρό από μεταμόσχευση μήτρας νεκρής δότριας

Τουρίστας σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Τήνο και έδωσε «ζωή» σε οκτώ συνανθρώπους μας

 

Tags:
Ίδρυμα Ωνάση, Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK