05:38 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μίλησε για τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος «Ξανά στην Ελλάδα» αλλά και τις αποδοχές των νέων που θα επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Ξανά στην Ελλάδα» που δίνει κίνητρα για την επιστροφή στη χώρα των υψηλά αμοιβώμενων νέων που εργάζονται στο εξωτερικό, αναμένεται να ανοίξει εντός Δεκεμβρίου δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και στόχος είναι να ολοκληρωθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Ο υπουργός χαρακτήρισε την πρωτοβουλία αυτή ως «εμβληματικού χαρακτήρα» και θα αφορά 500 νέους ηλικίας 28 έως 40 ετών με μεταπτυχιακούς τίτλους που «θα μεταφέρουν στην Ελλάδα εκτός από την επιστροφή τους, τεχνογνωσία από το διεθνές περιβάλλον αλλά και φρεσκάδα σε επίπεδο αντιλήψεων και ιδεών».

Αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος, ο κ. Βρούτσης εξήγησε ότι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, οι επιχειρήσεις θα δηλώνουν τι προσωπικό αναζητούν από το εξωτερικό και με τι προσόντα και αντίστοιχα ποιοι νέοι επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

«Εμείς στο υπουργείο Εργασίας θα είμαστε ενδιάμεσοι», τόνισε ο υπουργός Εργασίας και επεσήμανε πως στόχος είναι η πλατφόρμα «να γίνει μια γέφυρα, μέσω της οποίας θα μπορεί να γίνει ένα matching».

Όσον αφορά τις αποδοχές των νέων που θα επιστρέψουν στην Ελλάδα, ο κ. Βρούτσης είπε ότι θα λάβουν 3.000 ευρώ μεικτά, ένα ποσό που δεν ορίστηκε αυθαίρετα, όπως πρόσθεσε, καθώς συνεκτιμήθηκαν οι αμοιβές αλλά και το κόστος ζωής στο εξωτερικό, ενώ το 70% του ποσού θα καταβάλλεται από το υπουργείο Εργασίας, και «όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά από ευρωπαϊκούς πόρους». 

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, εάν το πρόγραμμα που θα λειτουργήσει πιλοτικά έχει επιτυχία, τότε μπορεί και να συνεχιστεί σημειώνονυας πως «ελπίζουμε να πετύχει και να το διευρύνουμε περισσότερο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τετραήμερη εργασία: Μια ελληνική εταιρεία την εφαρμόζει - Ποια είναι τα οφέλη και τα ερωτηματικά

Οι 12 παρεμβάσεις σε εργασία και ασφάλιση: Τι αλλάζει σε συντάξεις και μερική απασχόληση

 

Tags:
νέοι, θέσεις εργασίας, ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK