ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας (98)
0 10
Βρείτε μας

Ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε την Ιερά Σύνοδο και προσωπικά τον Αρχιεπίσκοπο ότι εγκλημάτησαν αναγνωρίζοντας την παράνομη ουκρανική εκκλησία, υποκύπτοντας στις «πιέσεις κάποιων αμερικανικών κύκλων».

Σφοδρή επίθεση στην Ιερά Σύνοδο και προσωπικά κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος για την αναγνώριση της σχισματικής εκκλησίας στην Ουκρανία σε ομιλία του στο ΙΓΜΕΑ.

Όπως προειδοποίησε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφερόμενος στα εθνικά θέματα «εάν συμβεί το οτιδήποτε τους επόμενους μήνες φέρει ακέραια την ευθύνη η Ιερά Σύνοδος για την άρση των εγγυήσεων που έχουμε από τη Ρωσία για την αναγνώριση της παράνομης Ουκρανικής Εκκλησίας».

«Ο αρχιεπίσκοπος εγκλημάτησε και οι ιεράρχες της Ιεράς Συνόδου εγκλημάτησαν όταν κατά την τελευταία Ιερά Σύνοδο αναγνώρισαν την παράνομη ουκρανική εκκλησία, πρώτοι πριν το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων και της Αλεξανδρείας, παρότι τους προειδοποίησα και προσωπικά τον Αρχιεπίσκοπο ότι αν υποκύψουν στον εκβιασμό να αναγνωριστεί από την Ελλάδα πρώτα κάνοντας εχθρική πράξη, η ουκρανική εκκλησία, αίρονται οι εγγυήσεις της Ρωσίας για την μη κατάληψη ελληνικού νησιού που μας είχαν δώσει στις συμφωνίες που είχαμε κάνει» τόνισε.

Συνέχισε προσθέτοντας ότι «η Ρωσία μπορεί να έχει συνεργασία με την Τουρκία αλλά ήταν ένας παράγοντας σταθερότητας (...). Με την απόφαση, για να κάνουν τους αρεστούς στο Φανάρι και να υποκύψουν στις πιέσεις κάποιων αμερικανικών κύκλων, τη Ρωσία την έβαλαν απέναντί μας. Έχει λοιπόν ευθύνη απόλυτη για ό,τι κι αν συμβεί γιατί προειδοποιήθηκαν οι πάντες».

«Ετοιμάσαμε τη χώρα για πόλεμο»

Στην ομιλία του ο κ. Καμμένος επικαλέστηκε τη ρήση του Βιργίλιου ότι για να μπορείς να εξασφαλίσεις την Ειρήνη πρέπει να είσαι έτοιμος για πόλεμο, προσθέτοντας ότι, επί θητείας του, «ετοιμάσαμε τη χώρα για πόλεμο».

Μιλώντας σε επιστημονική ημερίδα του ΙΓΜΕΑ εξήγησε ότι η προετοιμασία αυτή έγινε «κάνοντας γεωπολιτικές στροφές. Στροφή πρώτη, η δημιουργία της ευρω-μεσογειακής ένωσης, οι ισχυρές συμμαχίες με το Ισραήλ, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιορδανία και τον Λίβανο σε συνδυασμό με την Κύπρο».

Ο κ. Καμμένος σημείωσε ακόμα ότι προχώρησε στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της Κύπρου και σε στρατιωτικές συμφωνίες με τις εν λόγω χώρες, καθώς και σε ενεργειακές συμφωνίες.

Σημείωσε ακόμα ότι επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου, τον οποίο χαρακτήρισε «πιο επίκαιρο από ποτέ ιδιαίτερα όταν μιλάμε για γεωπολιτική», «αποφύγαμε τον πόλεμο γιατί ήταν σίγουρο ότι θα βυθίσει το "Χόρα"», για να προσθέσει ότι «δεν φθάνει να το λες, φθάνει να είναι σίγουρο ότι θα το κάνεις».

Διαβεβαίωσε «ως πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας», ότι «οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να συντρίψουν οποιονδήποτε αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία της χώρας» και ζήτησε τμήμα του υπερπλεονάσματος να δοθεί άμεσα για εξοπλισμούς.

Σημείωσε ακόμα ότι η Ελλάδα μετετράπη στον κύριο σύμμαχο των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο εκτιμώντας ότι αυτό αποτελεί «εγγύηση», προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, ότι «αν είχε δημιουργηθεί η βάση στην Κάρπαθο, η μόνη από την οποία θα είχαν πρόσβαση στην Μ. Ανατολή οι δυνάμεις των ΗΠΑ, το θέμα του Καστελορίζου θα είχε κλείσει για πάντα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Έκκληση από τη Ρωσική Εκκλησία: «Μην αναγνωρίσει άλλος την ουκρανική "νέα Εκκλησία" μετά την Ελλάδα»

Ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα: Απροκάλυπτες παρεμβάσεις των ΗΠΑ σε εκκλησιαστικά ζητήματα

Καταδίκη Καμμένου για το «λιντσάρετε τον Πάχτα»

Θέμα:
Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας (98)
Tags:
ελληνοτουρκικά, Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησία, σχισματική εκκλησία, ουκρανική εκκλησία, ουκρανικό, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Πάνος Καμμένος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK