11:16 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Σερβίας εξέφρασαν επιθυμία για επέκταση της υφιστάμενης συνεργασίας τους σε τομείς όπως η οικονομία, οι μεταφορές, η ενέργεια, ο τουρισμός, ο πολιτισμός και η εκπαίδευση.

Την επιθυμία για επέκταση της συνεργασίας Ελλάδας και Σερβίας εξέφρασαν κατά τη συνάντησή τους ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Σέρβο ομόλογό του Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Οι δύο υπουργοί, που συναντήθηκαν στο περιθώριο της εργασιών του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας (ΑΣΣ), αναφέρθηκαν στις διαχρονικά άριστες και στενές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και των δύο λαών.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το ΑΜΠΕ, υπογράμμισε ότι το σημερινό, τρίτο ΑΣΣ θα αποτελέσει σημαντικό βήμα στην ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας- Σερβίας, ενώ εξέφρασαν επιθυμία για επέκταση της υφιστάμενης συνεργασίας τους σε πολλούς τομείς, όπως η οικονομία, οι μεταφορές, η ενέργεια, ο τουρισμός, ο πολιτισμός και η εκπαίδευση.

​Στο επίκεντρο βρέθηκαν επίσης περιφερειακά ζητήματα όπως οι εξελίξεις στα Βαλκάνια και τη νοτιονανατολική Μεσόγειο, αλλά και η ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας. Ο κ. Δένδιας εξέφρασε την πάγια στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή αυτή πορεία της φίλης Σερβίας, σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

Συμφωνήθηκε ακόμα να δρομολογηθεί η σύσταση ενός νέου τριμερούς σχήματος Ελλάδας- Κύπρου-Σερβίας, στο πλαίσιο του οποίου θα μπορούσε να υπάρξει μια πρώτη συνάντηση στις αρχές του 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μητσοτάκης: Σταθερός σύμμαχος της Σερβίας η Ελλάδα

Επίσημη επίσκεψη Βούτσιτς στην Αθήνα: «Νομικά ανυπόστατη η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης»

 

Tags:
Ίβιτσα Ντάτσιτς, Σερβία, Υπουργείο Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK