01:37 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το non paper του Μαξίμου αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο κ. Τσίπρας ήταν «για άλλη μια φορά εκτός θέματος», ενώ η Κουμουνδούρου κατηγορεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για «κοινοβουλευτικό unfair».

Πόλεμο ανακοινώσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση της ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή σχετικά με τη ψήφο των αποδήμων.

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας τη σημερινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή αναφέρουν τα εξής: «Για άλλη μια φορά εκτός θέματος ο κ. Τσίπρας. Εκτός κλίματος εθνικής συνεννόησης που απαιτούν οι Έλληνες. Το μήνυμα που βγήκε από το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής φαίνεται ότι δεν έφθασε σε αυτόν. Δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουμε σε μικροκομματικές αντιπαλότητες. Ο δρόμος του διχασμού μπορεί να είναι σταθερή επιλογή του κ. Τσίπρα, δεν είναι όμως επιλογή των Ελλήνων και του πρωθυπουργού".

Για «κοινοβολευτικό unfair» κατηγορεί την κυβέρνηση η Κουμουνδούρου

Για «κοινοβουλευτικό unfair» κατηγορούν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την απουσία του από την αίθουσα του κοινοβουλίου όταν μιλούσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα οι ίδιες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν σε διαρροή κυβερνητικών κύκλων αναφέροντας: «Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης δεν ήταν ο μόνος απών από τη Βουλή, ήταν και οι "κύκλοι" του που σχολιάζουν χωρίς να έχουν καν ακούσει την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει στην πράξη την προσήλωσή του στην εθνική και συναινετική γραμμή για τα ελληνοτουρκικά. Αυτό όμως δε σημαίνει να μην ασκεί το καθήκον του και να μην επισημαίνει λάθη, αρρυθμίες και αντιφάσεις, που μπορεί να εκθέσουν τη χώρα και πρέπει να διορθωθούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

LIVE η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Μητσοτάκης για ψήφο Ελλήνων του Εξωτερικού: Νίκη του κοινοβουλευτισμού και της ενότητας

Tags:
Βουλή, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK