20:22 16 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σειρά επαφών με τους κ.κ. Τουσκ και Κασάδο, ενώ θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Διαδοχικές επαφές θα έχει στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 12:15 (τοπική ώρα) με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Ντόναλντ Τουσκ.

Ακολούθως θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου του ΕΛΚ, ενώ στις 14:00 θα έχει επαφές με τον πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας, Πάμπλο Κασάδο.

Στη συνέχεια θα λάβει μέρος στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αλλά και στο δείπνο εργασίας.

Στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι η εξασφάλιση μίας ρητής δήλωσης εκ μέρους των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προς την κατεύθυνση της αποδοκιμασίας των τουρκικών ενεργειών στη θάλασσα της Μεσογείου.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται η ελληνική πλευρά να θέσει εκ νέου το ζήτημα των κυρώσεων εις βάρος της Άγκυρας, εφόσον συνεχίσει να «μην σέβεται το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας».

Σε κάθε περίπτωση, όπως διαφάνηκε και από το πρόσφατο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., ο Κυριάκος Μητσοτάκης δύναται να υπολογίζει στην «ισχυρή στήριξη» μιας σειράς κρατών, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία και η Κύπρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής θα ξεκινήσουν το απόγευμα της Πέμπτης και θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι της Παρασκευής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σύνοδος Κορυφής: Σαφή καταδίκη της Τουρκίας αναμένει η Ελλάδα

Ντονμέζ για συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης: Καμία γεώτρηση χωρίς την άδεια της Άγκυρας

Tags:
Λιβύη, Τουρκία, Σύνοδος Κορυφής, Σύνοδος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ντόναλντ Τουσκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK