ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στην κατάθεσή του ο Ιωάννης Αγγελής ανέφερε ότι το έγγραφοτου FBI ανήκει σε αυτά που απέκρυψε η Ελένη Τουλουπάκη και δεν συμπεριελήφθησαν ποτέ στη δικογραφία για τα 10 πολιτικά πρόσωπα που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Έγγραφο του FBI με ημερομηνία 1η Αυγούστου του 2017 στο οποίο δεν γίνεται αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα και στο οποίο περιγράφεται σκηνικό συναλλαγής του Δημοσίου με ανώτατους υπηρεσιακούς παράγοντες με στελέχη της Novartis και γιατρούς κατέθεσε ο αντεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής στην Προανακριτική Επιτροπή.

Το έγγραφο έχει ως αποστολέα το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και παραλήπτη την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με το skai.gr, τα ονόματα που αναφέρονται είναι του Νίκου Μανιαδάκη, Κωνσταντίνου Φρουζή και του τότε πρόεδρου του ΕΟΦ Δημήτρη Λυντζέρη, αλλά και των Χρυσάνθη Φαρμάκη, Λόντο Διαμαντίδη, Νικόλαου Μανιά και Νικόλαου Τσενεκίδη.

Στο ίδιο έγγραφο κατονομάζονται οι εκδότες Νίκος Χατζηνικολάου και Μανώλης Βουλκίδης ως δύο πρόσωπα που διευκόλυναν τα ραντεβού και τις επαφές που είχε ο Κωνσταντίνος Φρουζής με την τότε κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσουν προνομιακή μεταχείριση από την Novartis στις διαφημιστικές δαπάνες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ίδιο μέσο, στη κατάθεσή του για τρίτη ημέρα ο κ. Αγγελής ανέφερε ότι το έγγραφο ανήκει σε αυτά που απέκρυψε η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη και δεν συμπεριελήφθησαν ποτέ στη δικογραφία για τα 10 πολιτικά πρόσωπα που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Κάτι που έγινε όπως εκτίμησε ο ίδιος για να μην αποκαλυφθεί ότι δεν υπήρχαν ενοχοποιητικά στοιχεία.

«Το έγγραφο που σας δείχνω όπως και όλα τα άλλα δεν έχουν καμία αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα. Ο λόγος που θεωρώ ότι τα απέκρυψαν είναι γιατί θα έβγαινε κάτι θετικό για τα πολιτικά πρόσωπα», φέρεται να σημείωσε χαρακτηριστικά.

Φέρεται να κατηγόρησε την κ. Τουλουπάκη ότι έκανε ό,τι ήθελε χωρίς κανέναν έλεγχο και επανέλαβε ότι οι συνεννοήσεις της με τον επονομαζόμενο «Ρασπούτιν» γινόταν σε δύο σπίτια με ενδιάμεσο πρόσωπο από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

«Όταν ανανεώθηκε και η θητεία της κυρίας Τουλουπάκη κατάλαβα ότι δεν είχαν σκοπό να την διώξουν. Η Εισαγγελία Διαφθοράς ήταν ενός ανδρός αρχή. Για την ακρίβεια μίας γυναικός αρχή. Η κυρία Τουλουπάκη έκανε ότι ήθελε. Δεν ελεγχόταν από κανέναν» σύμφωνα με τις πληροφορίες ο κ. Αγγελής.

Βολές κατά του Ρασπούτιν

Σχετικά με τον ρόλο του «Ρασπούτιν» στην Εισαγγελία Διαφθοράς, σχολίασε ότι τον γνώριζαν ακόμα και οι πέτρες.

Ο σχετικός διάλογος που έγινε κατά πληροφορίες έχει ως εξής:

Ανδρέας Νικολακόπουλος (ΝΔ):  Έχετε αντιληφθεί πώς βγήκε το ψευδώνυμο «Ρασπούτιν»; Είπατε ότι και η κυρία Δημητρίου σας μιλούσε για τον «Ρασπούτιν».
Ι.Αγγελής: Τον «Ρασπούτιν» τον ήξεραν ακόμη και οι πέτρες στον Άρειο Πάγο και την Εισαγγελία Εφετών. Είχε γίνει μάλιστα και καταγγελία από συνταξιούχο δικηγόρο που ζητούσε να βρούμε ποιος είναι ο «Ρασπούτιν». Την καταγγελία η Δημητρίου την ανέθεσε στην Τουλουπάκη.  Εγώ τότε μάλιστα της είπα: «καλά, είσαι καλά; Βάζεις την Τουλουπάκη να βρει ποιος είναι ο “Ρασπούτιν”;».  Τελικά η Τουλουπάκη είπε ότι αυτή δεν έχει καμία αρμοδιότητα και έστειλε την υπόθεση στο Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο τελικά την έβαλε στο αρχείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μανιαδάκης στην Προανακριτική: Επίθεση κατά προστατευόμενων μαρτύρων που τους κατονόμασε

Μανιαδάκης: Μου ασκήθηκε πίεση για να καταθέσω κατά πολιτικών προσώπων από την Εισαγγελία

Tags:
Ελένη Τουλουπάκη, Ιωάννης Αγγελής, Βουλή, Novartis
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK