03:06 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Απαντώντας στα σχόλια του Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο ΥΠΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τις δηλώσεις του που προκάλεσαν αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτικές φωτιές άναψε η φράση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος φέρεται σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ να δήλωσε ότι  «ο στρατός εκτός από τη φύλαξη των συνόρων, φροντίζει και για την εσωτερική ασφάλεια».

Ο ΥΠΕΘΑ, από το βήμα της Βουλής έδωσε διευκρινίσεις, απαντώντας παράλληλα στα σχόλια που διατυπώθηκαν από τον εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρη Τζανακόπουλο, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

«Εκτιμούμε πως η κατάσταση όπως εξελίσσεται, αποτελεί δυνητική απειλή για την ασφάλεια της χώρας, όχι ότι θα την αντιμετωπίσει ο στρατός», διευκρίνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση των F16.

Νωρίτερα, είχε αναφέρει ότι οι ένοπλες δυνάμεις εγγυώνται την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων, ενώ τα σώματα ασφαλείας την εσωτερική ασφάλεια της χώρας.

Συνεχίζοντας την απάντησή του στον κ. Τζανακόπουλο, ο ΥΠΕΘΑ του υπενθύμιζε ότι ο κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ τον Απρίλιο του 2015 είχε δηλώσει ότι «ο στρατός εγγυάται την εσωτερική ασφάλεια της χώρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Την αντικατάσταση του θρυλικού «G3A3» εξετάζει ο ελληνικός στρατός

ΥΕΘΑ: Σε εποικοδομητικό κλίμα οι συζητήσεις Ελλάδας - Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Tags:
Νέα Δημοκρατία, Κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ, ασφάλεια, στρατός, ΥΠΕΘΑ, Νίκος Παναγιωτόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK