19:59 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείο, στην Κωνσταντινούπολη.

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών έγινε δεκτός από τον Πατριάρχη στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην Κωνσταντινούπολη.

Μάλιστα, το «παρών» έδωσε και η σύζυγό του και βουλευτής του ΜέΡΑ25, Δανάη Στράτου.

Κατά τη διάρκεια των διμερών επαφών, συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα, ενώ ο κ. Βαρουφάκης ενημέρωσε τον κ. Βαρθολομαίο για τις δραστηριότητες του πανευρωπαϊκού φορέα «DiEM25», καθώς και για τις ομιλίες του σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Κωνσταντινούπολης.

Ο Πατριάρχης, από την πλευρά του, ενημέρωσε τον κ. Βαρουφάκη για τις πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο πλαίσιο του «διορθοδόξου, διαχριστιανικού, αλλά και του διαπολιτισμικού διαλόγου», ο οποίος έχει ως στόχο την προώθηση της «ειρηνικής συνύπαρξης, της αλληλεγγύης και της δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ των λαών στον κόσμο».

Αναφέρθηκε επίσης, στα ζητήματα που απασχολούν την Ομογένεια της Κωνσταντινούπολης και γενικότερα, τους Ορθοδόξους στην Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η επεισοδιακή σύλληψη των δραστών της διάρρηξης στην οικία του Βαρθολομαίου - Βίντεο

Με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντήθηκε ο νέος πρέσβης της Ελλάδας στην Τουρκία

Tags:
συνάντηση, Γιάνης Βαρουφάκης, Οικουμενικό Πατριαρχείο, Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Βαρθολομαίος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK