09:46 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την πεποίθησή του πως εκπληρώθηκαν οι στόχοι που έθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ εξέφρασε ο κ. Μητσοτάκης παρευρισκόμενος σε εκδήλωση στο Βιομηχανικό Συνέδριο του ΣΕΒ.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρευρέθηκε σε εκδήλωση στο Βιομηχανικό Συνέδριο του ΣΕΒ με τίτλο: «4η Βιομηχανική Επανάσταση: Η ευκαιρία της βιομηχανικής αναζωογόνησης που δεν πρέπει να χαθεί» και συμμετείχε σε συζήτηση με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Θεόδωρο Φέσσα.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως: «κλείνει η χρονιά έχοντας εκπληρώσει τους στόχους, τους οποίους θέσαμε».

Όπως επεσήμανε, ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει 1,2 δισ. μειώσεις φόρων, πολλές αφορούν τις επιχειρήσεις, μείωση του φόρου των επιχειρήσεων από το 28% στο 24%, και μείωση του φόρου στα μερίσματα, λέγοντας πως η χρονιά κλείνει καλά και σε ένα κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας στην αγορά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση πιστεύει στη βιομηχανία και τη μεταποίηση και τόνισε πως οι ελληνικές επιχειρήσεις που άντεξαν τα χρόνια της κρίσης έγιναν πολύ καλύτερες.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ποια χώρα θεωρεί πρότυπο, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Δεν έχω κάποια χώρα πρότυπο, που να θέλω να αντιγράψω, διότι θεωρώ ότι η Ελλάδα έχει μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που της επιτρέπουν να χαράξει το δικό της ξεχωριστό δρόμο».

«Το άθροισμα των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας, το απαράμιλλο πολιτιστικό και φυσικό περιβάλλον, η γεωγραφική της θέση, το ανθρώπινο δυναμικό εντός και εκτός Ελλάδος και το μέγεθος μας, μας επιτρέπουν να χαράξουμε ένα δικό μας δρόμο, ο οποίος δεν μπορεί να παραγνωρίζει δυο κεντρικές σταθερές: τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την προστασία του περιβάλλοντος» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη δυνατότητα της Ελλάδας να κάνει μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, και τόνισε πως η Ελλάδα έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες καθώς διαθέτει μια σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση, κάτι που είναι ξένο στην Ευρώπη και συμπλήρωσε πως η ΝΔ πήρε εντολή για μια καθαρή τετραετία.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός κάλεσε το ΣΕΒ σε μια Συμφωνία Αλήθειας. «Εμείς μειώνουμε τους φόρους στις επιχειρήσεις, απλοποιούμε το επιχειρηματικό περιβάλλον, θα μειώσουμε τις επιβαρύνσεις στη μισθωτή εργασίας, ξεκινώντας από την εισφορά αλληλεγγύης και τις εργοδοτικές εισφορές, και βοηθούμε στη ρευστότητα κάνουμε παρεμβάσεις στο τραπεζικό σύστημα και αξιοποιώντας καλύτερα το ΕΣΠΑ» είπε και προσέθεσε: «Οι δικές σας υποχρεώσεις είναι να μεγαλώσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, είτε μόνες είτε με συγχωνεύσεις να υπάρξουν εταιρικά σχήματα και συνεργασίες επιχειρήσεων και επίσης είναι επιβεβλημένο να επενδύσετε σε ανθρώπινο δυναμικό».

Ακόμη, ανέφερε πως θα δοθεί έμφαση στον κόσμο της μισθωτής εργασίας, διότι δεν επιθυμεί να φελυγουν άνθρωποι από ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίοι φεύγουν στο εξωτερικό όχι επειδή δεν έχουν δουλειά στην Ελλάδα αλλά επειδή το διαθέσιμο εισόδημα μετά φόρων και εισφορών κάνει την απασχόληση στην Ελλάδα μη ελκυστική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Βουλή ενέκρινε τον προϋπολογισμό: Μείωση ΕΝΦΙΑ και εισφοράς αλληλεγγύης εξήγγειλε ο Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Από 1η Ιανουαρίου 2020 θα ξεκινήσει η λειτουργία του «112»

Tags:
επιχειρήσεις, Φόροι, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK