09:10 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προανήγγειλε την πρόσληψη 2.858 μόνιμων υπαλλήλων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Συνεχίζεται η περιοδεία στη Θεσσαλία.

Τη στήριξη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συνάντησης με εργαζόμενους του δήμου Καλαμπάκας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλία.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το πρόγραμμα ως «πυλώνα του κοινωνικού κράτους», ο οποίος μάλιστα, είναι «ένας από τους πιο αποτελεσματικούς και ευέλικτους».

Δεσμεύτηκε δε, να προχωρήσει σε χιλιάδες προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων, με στόχο τη διασφάλιση των συμβασιούχων του θεσμού. 

Προανήγγειλε συγκεκριμένα, την πρόσληψη 2.858 μόνιμων υπαλλήλων κατά τους πρώτους μήνες του 2020, ενώ διαβεβαίωσε ότι όσοι ήδη απασχολούνται στο πρόγραμμα είναι εξασφαλισμένοι, καθώς οι υπάρχουσες συμβάσεις έχουν παραταθεί έως τον Σεπτέμβριο του 2020.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, είχε την ευκαιρία να ακούσει τα προβλήματα και τα αιτήματα των εργαζομένων.

«Το πρόγραμμα αποτελεί αποδεδειγμένα έναν πολύτιμο θεσμό. Και αυτό όχι μόνο γιατί μεταφέρει τη φροντίδα της Πολιτείας στον τόπο, όπου ζουν πολλοί ευπαθείς συμπολίτες μας, αλλά και γιατί διαθέτει κι ένα πρόσθετο προσόν: Τη ζεστασιά της προσωπικής επαφής. Γι' αυτό και η "Βοήθεια στο Σπίτι" αποτελεί προτεραιότητά μας» δήλωσε, κατόπιν της συνάντησης

«Με την καλή συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κεντρικής εξουσίας, μπορούμε να κάνουμε τις ζωές των πολιτών καλύτερες» επεσήμανε, προτού καταλήξει: «Έχουμε προχωρήσει και έχουμε δρομολογήσει διαδικασίες που είχαν ξεκινήσει εδώ και κάποιο διάστημα για τη μονιμοποίηση ενός σημαντικού αριθμού των εργαζομένων στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" και βέβαια την παράταση των συμβάσεων, σε πρώτη φάση όλων των υπολοίπων έως τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2020».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επίσκεψη Μητσοτάκη στα Μετέωρα: Να σκεφτόμαστε τους πιο αδύναμους τις άγιες μέρες

 Η πρωινή βόλτα του Κυριάκου Μητσοτάκη με ποδήλατο στα Μετέωρα - Φωτογραφία

Tags:
πρόσληψη, Πρόγραμμα, Βοήθεια στο Σπίτι, περιοδεία, Θεσσαλία, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK