06:22 08 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι ο αγωγός EastMed προάγει τη συνεργασία διάφορων χωρών, σε ενεργειακό επίπεδο, ενώ εξέφρασε τη λύπη του για τη στάση της Τουρκίας.

Για «συνασπισμό νομιμότητας», ο οποίος χτίζεται με τις υπογραφές για τον αγωγό EastMed, έκανε λόγο ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι ο αγωγός EastMed προάγει τη συνεργασία διάφορων χωρών, σε ενεργειακό επίπεδο.

«Ο Ερντογάν είχε βγει και είπε ότι αυτός ο αγωγός, δεν μπορεί να γίνει γιατί περνάει μέσα από τα δικά μας χωράφια. Αυτό δεν ισχύει και βάση των κανόνων του διεθνούς δικαίου» σημείωσε ο υπουργός Ενέργειας.

Χαρακτήρισε, δε, - σύμφωνα με το protothema.gr - τις υπογραφές για τον αγωγό ως απόδειξη ότι οι εμπλεκόμενες χώρες προχωρούν με αποφασιστικότητα χτίζοντας έναν «συνασπισμό νομιμότητας» και υπεράσπισης του διεθνούς δικαίου».

Εξέφρασε εξάλλου τη λύπη του για την τακτική που ακολουθεί η Τουρκία, σημειώνοντας πως η ενέργεια σε πολλές περιοχές του κόσμου αποτελεί πεδίο συνεργασίας και όχι αντιπαράθεσης.

Σε ό,τι αφορά την Ιταλία, είπε ότι εξετάζει το ζήτημα του EastMed από περιβαλλοντικής πλευράς, ενώ έχει και τον αγωγό TAP.

Επεσήμανε, ωστόσο, ότι η Κομισιόν στηρίζει τον αγωγό, συμμετέχοντας στη χρηματοδότηση.

Ο αγωγός EastMed φιλοδοξεί να μεταφέρει φυσικό αέριο από τη νοτιοανατολική λεκάνη της Μεσογείου στην Ευρώπη, μέσω της Κύπρου, της Κρήτης, της δυτικής Ελλάδας και της Ιταλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άγκυρα: Αδύνατο οποιοδήποτε σχέδιο στην ανατολική Μεσόγειο χωρίς εμάς

Στις 2 Ιανουαρίου στην Αθήνα οι υπογραφές για τον αγωγό «EastMed»

Tags:
Κωστής Χατζηδάκης, αγωγός φυσικού αερίου, αγωγός, East Med, EastMed
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK