12:58 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας καταδίκασε την πρόσφατη επίθεση με ρουκέτες σε αεροπορική βάση, κοντά στο Κιρκούκ, όπου φιλοξενούνται δυνάμεις του αμερικανικού στρατού.

Τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον αμερικανικής βάσης στο Ιράκ καταδίκασε το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα εκφράζει τη σοβαρή της ανησυχία για την κλιμάκωση της βίας στο Ιράκ και καταδικάζει τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον βάσεων στο Ιράκ που φιλοξενούν τις δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού που επιχειρεί κατά του Ισλαμικού Κράτους (Operation Inherent Resolve-OIR)» ανέφερε, σε ανακοίνωσή του, το ελληνικό υπουργείο.

Εξέφρασε δε, «την πλήρη αλληλεγγύη προς το Ιράκ και τις Ηνωμένες Πολιτείες», ενώ χαιρέτισε «όλες τις προσπάθειες προκειμένου να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση με ρουκέτες πραγματοποιήθηκε σε στρατιωτική βάση, κοντά στο Κιρκούκ, η οποία φιλοξενεί δυνάμεις του αμερικανικού στρατού.

Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης.

Ακολούθησαν, αμερικανικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 25 ατόμων και τον τραυματισμό ακόμη 51.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τεταμένο το κλίμα στη Βαγδάτη: Πληροφορίες περί εκκένωσης της αμερικανικής πρεσβείας

Tags:
επίθεση, αμερικανικός στρατός, Αμερικανικός στρατός, ΗΠΑ, Ιράκ, Υπουργείο Εξωτερικών, υπουργός Εξωτερικών, εξωτερική πολιτική
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK