14:51 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας αλλά και η ανέλιξη του προσωπικού μέσω της παρεχόμενης εκπαίδευσης θα συνεχιστεί διαβεβαιώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος,

Τον διπλό στόχο της ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και την αναβάθμιση του αμυντικού εξοπλισμού και των συστημάτων υπενθύμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος με την ημερήσια διαταγή του με την ευκαιρία του νέου έτους.

Παράλληλα, απευθυνόμενος προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων επανέλαβε «την προσήλωση μας στη διαρκή μέριμνα για παροχή διευκολύνσεων σε θέματα καθημερινότητας, τόσο σε εσάς όσο και στις οικογένειές σας».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως για το νέο έτος εξετάζεται η πρόσληψη προσωπικού, ώστε να ενισχυθούν οι κρίσιμες ειδικότητες.

Ο υπουργός έκανε επίσης απολογισμό για τη χρονιά που πέρασε λέγοντας πως σημαδεύτηκε από υψηλές απαιτήσεις και υποχρεώσεις.

«Οι πολλές και μικρές καθημερινές μας νίκες, ξεκινώντας από το τακτικό επίπεδο μέχρι αυτό της στρατιωτικής - αμυντικής διπλωματίας και με την αμέριστη αρωγή της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, αποτέλεσαν το προϊόν της μεθοδευμένης, επίμονης και πλαισιωμένης με άρτιο επαγγελματισμό συνεχούς προσπάθειας που καταβάλλουν διαρκώς οι Ένοπλες Δυνάμεις στο πλαίσιο της αποστολής τους. Στο επίκεντρο αυτής της προσπάθειας είναι πάντα το ανθρώπινο δυναμικό μας, το οποίο  αποτελεί τον σημαντικότερο πολλαπλασιαστή ισχύος της αποτρεπτικής μας ικανότητας», σημείωσε χαραλτηριστικά.

Στη συνέχεια χαρακτήρισε την αμυντική πολιτική της χώρας «σημείο σταθερής αναφοράς» για τους συμμάχους της Ελλάδας.

«Αντιμετωπίζοντας με συνέπεια και σύνεση  το σύνολο των υποχρεώσεων μας αλλά και των όποιων παραβατικών συμπεριφορών από όπου και αν αυτές προέρχονται, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως η χώρα μας, επιδιώκει πάντα την ειρήνη και τη συνεργασία, παραμένοντας πιστή στο Διεθνές Δίκαιο, τις Διεθνείς Συνθήκες και τις αξίες που πηγάζουν από αυτές. Ταυτόχρονα όμως δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είμαστε εδώ πάντα έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε κάθε σημείο της χώρας», ξεκαθάρισε.

Ακόμη αναφέρθηκε στην προώθηση της αναβάθμισης των εξοπλιστικών προγραμμάτων και για τους 3 κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, στη συνδρομή τους στον κοινωνικό ιστό, ενώ εξέφρασε και την ιδιαίτερη ικανοποίηση του  προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Το υψηλό ηθικό, ο επαγγελματισμός και η προσήλωση στην ενσυνείδητη εκτέλεση του καθήκοντος που σας διακατέχει, όπου και αν υπηρετείτε, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, είναι εκείνα τα συστατικά που κρατούν λαμπερή την κόψη του ξίφους" και εύχεται "το 2020 να είναι έτος ειρήνης, ευημερίας, σταθερότητας, δημιουργίας και προόδου σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο και με τη βοήθεια της Υπερμάχου Στρατηγού να είναι ένα έτος δημιουργικό για τις Ένοπλες Δυνάμεις», κατέληξε.
Tags:
Τουρκία, Ένοπλες Δυνάμεις, ένοπλες ομάδες, Υπουργείο Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK