06:46 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Όποια χώρα το επιθυμεί είναι καλοδεχούμενη, εφόσον τηρεί το διεθνές δίκαιο και σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα, δήλωσε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης κατά την τελετή υπογραφής της συμφωνίας για τον αγωγό EastMed.

Ιστορική χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό EastMed.

Μιλώντας κατά την τελετή υπογραφής της συμφωνίας για τον ενεργειακό αγωγό EastMed, είπε ότι επιβεβαιώνεται πως η συνεργασία την οποία ανέπτυξαν τα τελευταία χρόνια Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ, δεν περιορίζεται σε θεωρητικές ή κενές περιεχομένου συζητήσεις.

«Η συνεργασία μας αποτυπώνει τα πλεονεκτήματα που μπορούν να επιτευχθούν όταν χώρες με κοινές ανησυχίες και συμφέροντα ενώνουν τις δυνάμεις τους αντί να απομονώνονται», συμπλήρωσε.

Υπογράμμισε, δε, ότι η συμφωνία για τον EastMed δεν στρέφεται εναντίον καμίας χώρας.

Πρόσθεσε εξάλλου πως, όποια χώρα το επιθυμεί είναι καλοδεχούμενη, εφόσον τηρεί το διεθνές δίκαιο και σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα και τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι η σημασία του αγωγού αναγνωρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο πρόεδρος της Κύπρου έκανε λόγο για τεράστιο ενεργειακό όφελος και περιέγραψε ως στόχο της τριμερούς συνεργασίας την οριστική επίτευξη ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή, ενώ αναφέρθηκε στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ.

Μητσοτάκης: Ο EastMed δεν είναι απειλή για κανέναν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις κοινές δηλώσεις των τριών ανδρών τόνισε ότι η «Συμφωνία του Ζαππείου» για τον EastMed έχει διάσταση οικονομική, αναπτυξιακή, διπλωματική και γεωστρατηγική.

«Ο αγωγός EastMed δεν είναι απειλή για κανέναν. Τα τριμερή σχήματα όπως αυτό δεν στρέφονται κατά κανενός. Η περιφερειακή συνεργασία είναι ανοιχτή σε όλους υπό μία προϋπόθεση: να σέβονται το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας», διαμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τριμερής συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ με φόντο τις υπογραφές για τον EastMed

EastMed: Ρήτρα αμυντικής συνεργασίας στη συμφωνία Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ

Μητσοτάκης: Η συμφωνία του EastMed έχει αναπτυξιακή, διπλωματική και γεωστρατηγική διάσταση

Tags:
Ανατολική Μεσόγειος, αγωγός, Ισραήλ, Ελλάδα, Κύπρος, East Med, EastMed, Νίκος Αναστασιάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK