05:17 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Αντώνης Λιάκος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Ελλάδα και Τουρκία, και από τη γεωγραφία και από την ιστορία είναι καταδικασμένες να ζουν μαζί, να διαπραγματεύονται, να λύνουν τις διαφορές τους και να συνεργάζονται. Όχι να βγάζει η μία τα μάτια της άλλης».

Φόβο ότι η ημέρα της υπογραφής της συμφωνίας για τον αγωγό EastMed θα αποβεί μοιραία εκφράζει ο καθηγητής Αντώνης Λιάκος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συµµαχία και σημειώνει ότι «πρέπει να απευχηθούμε την πραγματοποίησή του».

Σε ανάρτησή του Facebook υποστηρίζει ότι η Τουρκία δεν μπορεί να αποκλειστεί από τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου και κάνει λόγο για «πολιτική αυτοχειριασμού», ενώ σχολιάζει ότι «μπλέκουμε σε διαμάχες που η Ελλάδα δεν μπορεί να ελέγξει».

Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε χθες θετική την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed, λέγοντας ότι το έργο «συνεισφέρει καθοριστικά στην αναβάθμιση της θέσης της Ελλάδας, ως ενεργειακού κόμβου στην περιοχή και την ενίσχυση του γεωπολιτικού της ρόλου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μητσοτάκης: Ο EastMed δεν είναι απειλή για κανέναν

EastMed: Αυτά είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αγωγού

Tags:
ελληνοτουρκικά, συμφωνία, αγωγός φυσικού αερίου, ΣΥΡΙΖΑ, EastMed
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK