10:17 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, μετά την ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησής τους, λόγω της εσπευσμένης αναχώρησης του κ. Νετανιάχου στο Ισραήλ.

Τη λύπη του για την ματαίωση της συνάντησής τους, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και την εσπευσμένη αναχώρησή του για το Ισραήλ, εξέφρασε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών.

Σύμφωνα με την προεδρία της Δημοκρατίας, οι κ.κ. Νετανιάχου και Παυλόπουλος συμφώνησαν ότι οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ ενισχύονται περαιτέρω με την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό EastMed.

Σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, πρόκειται για συμφωνία η οποία αποτελεί υπόδειγμα διεθνούς ενεργειακής συνεργασίας σε διεθνές επίπεδο.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η συμφωνία όχι μόνο δεν αποκλείει άλλα κράτη να συμπράξουν αλλά τα καλεί να προσέλθουν, υπό τον όρο του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας.

«Αυτό το μήνυμα απευθύνεται κατ' εξοχήν προς την Τουρκία, αφού Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ όχι μόνο δεν αποκλείουν την Τουρκία από την συνεργασία μας αυτή αλλά την προκαλούν να συμπράξει ενεργώς. Υπ' αυτό το πνεύμα, και εφόσον βεβαίως σέβεται, στο ακέραιο, το Διεθνές Δίκαιο και ιδίως το Δίκαιο της Θάλασσας, η Τουρκία είναι πάντα ευπρόσδεκτη» πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος.

Καταλόγισε εξάλλου στην Άγκυρα ότι δεν δείχνει στοιχειώδη σεβασμό προς το Διεθνές Δίκαιο και ιδίως προς το Δίκαιο της Θάλασσας και δικαίως απομονώνεται διεθνώς.

Έφερε, δε, ως παράδειγμα τη συμφωνία Άγκυρας – Τρίπολης, υπογραμμίζοντας πως παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Νετανιάχου διακόπτει την επίσκεψη στην Ελλάδα - Επιστρέφει εκτάκτως στο Ισραήλ

Χατζηδάκης για EastMed: Πιθανή η ένταξη και της Αιγύπτου

Tags:
Νετανιάχου, Μπενιαμίν Νετανιάχου, Προκόπης Παυλόπουλος, East Med, EastMed
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK