03:14 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Brexit (87)
0 10
Βρείτε μας

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατέθεσε στη Βουλή την Παρασκευή σχέδιο νόμου, το οποίο περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Νομοσχέδιο με ρυθμίσεις για το Brexit κατατέθηκε στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Πρόκειται για νομοθετική πρωτοβουλία η οποία στοχεύει στην ενοποίηση της σχετικής νομοθεσίας και στην άρση των αβεβαιοτήτων που προκαλεί το Brexit, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών.

Με το σχέδιο νόμου, αναγνωρίζεται το δικαίωμα διαμονής των Βρετανών πολιτών και των μελών της οικογένειάς τους, αλλά και οι συνθήκες εισόδου και εξόδου στη χώρα.

Παράλληλα συντονίζονται τα δικαιώματα κοινωνικής ασφάλισης και υγειονομικής περίθαλψης των Βρετανών πολιτών, ενώ αναγνωρίζονται οι βρετανικές άδειες οδήγησης.

Επίσης, το σχέδιο νόμου προβλέπει τους όρους και τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα από φυσικά και νομικά πρόσωπα με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και τη διευθέτηση χρηματοπιστωτικών θεμάτων.

Στο σχέδιο νόμου περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για τη μετάταξη μόνιμου προσωπικού στη Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και ΕΦΚ της ΑΑΔΕ, καθώς εκτιμάται ότι θα προκύψουν έκτακτες ανάγκες για διενέργεια τελωνειακών ελέγχων.

Επίσης ρυθμίζονται ζητήματα για τα δικαιώματα φυσικών και νομικών προσώπων τα οποία ενδέχεται να προκύψουν σε περίπτωση no-deal Brexit και δεν ρυθμίζονται από το ενωσιακό δίκαιο, κυρίως σε ό,τι αφορά την εργασία και την αναγνώριση επαγγελματικών και ακαδημαϊκών προσόντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ελληνική οικονομία μπαίνει με φόρα στο 2020 - Ποια ήταν τα... highlights του 2019

Πέτσας: Ξεχωριστές συναντήσεις Μητσοτάκη με πολιτικούς αρχηγούς για τα εθνικά θέματα

Θέμα:
Brexit (87)
Tags:
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Υπουργείο Εξωτερικών, Νομοσχέδιο, Βουλή, Brexit, σκληρό Brexit
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK