13:29 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ελλάδα συμμετέχει ισότιμα στο NATO, διατηρεί όμως ισχυρές και ισότιμες σχέσεις συνεργασίας τόσο με την Κίνα όσο και με τη Ρωσία, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Για διαφύλαξη του δυτικού προσανατολισμού της χώρας παράλληλα με το δρόμο του πατριωτισμού, έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μεταξύ άλλων, σε άρθρο του στα «Νέα».

Παράλληλα αναφέρθηκε στους άξονες της πολιτικής της Ελλάδας:

« Η Ελλάδα επανατοποθετείται στον στενό πυρήνα της EE και επαναπροσδιορίζει τις σχέσεις της με τους στρατηγικούς της εταίρους εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεισφέροντας αποτελεσματικά και εποικοδομητικά στη διαμόρφωση των νέων πολιτικών που απαιτούνται για την εμβάθυνση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος [...] Επιπλέον, η Ελλάδα συμμετέχει ισότιμα στο NATO, διατηρεί όμως ισχυρές και ισότιμες σχέσεις συνεργασίας τόσο με την Κίνα όσο και με τη Ρωσία. Ενισχύει, επίσης, τις σχέσεις της με όλους τους περιφερειακούς δρώντες στην περιοχή μας, όπως είναι το Ισραήλ και η Αίγυπτος, διευρύνει το αποτύπωμά της στον αραβικό κόσμο».

Επιπλέον κατέστησε σαφές ότι: 

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί φαινόμενα μη πλήρους συμμόρφωσης της Βόρειας Μακεδονίας στη Συμφωνία των Πρεσπών, ούτε εκπτώσεις στον απόλυτο και πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας από την Αλβανία».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό επισήμανε ότι επιτεύχθη για πρώτη φορά, η ομόφωνη καταδίκη της Τουρκίας, που συνοδεύθηκε από κυρώσεις σε βάρος φυσικών και νομικών προσώπων που εμπλέκονται στις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας.

«Πετύχαμε, σε συνεννόηση με την Κυπριακή Δημοκρατία, την ομόφωνη καταδίκη από την Ευρωπαϊκή Ένωση των παράνομων τουρκικών δραστηριοτήτων στα κυπριακά χωρικά ύδατα και στην κυπριακή ΑΟΖ», επισήμανε μεταξύ άλλων στέλνοντας ισχυρό μήνυμα απέναντι στην «τουρκική προκλητικότητα και ανομία». 

Tags:
Κίνα, Ρωσία, ΝΑΤΟ, εξωτερική πολιτική, Νίκος Δένδιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK