10:46 30 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για κούραση των πολιτών από τις μεγαλόστομες εξαγγελίες που δεν γίνονται πραγματικότητα έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής σε άρθρο του στην Εφημερίδα Παραπολιτικά.

Για ανάγκη ευρύτερων εθνικών συναινέσεων με ένα νέο παραγωγικό μοντέλο έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής σε άρθρο του στην Εφημερίδα Παραπολιτικά.

«Η κρίση της τελευταίας δεκαετίας μάς έδειξε ότι πρέπει να διαμορφωθεί με ευρύτερη συναίνεση ένα εθνικό σχέδιο βασισμένο σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο. Είναι ώρα να συμφωνήσουμε τι θέλουμε για τη χώρα μας την επόμενη δεκαετία. Να καταστρώσουμε το σχέδιο που θα αναδεικνύει τα στρατηγικά μας πλεονεκτήματα. Να καταστήσουμε την Ελλάδα κόμβο της ευρύτερης περιοχής» ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ έκανε λόγο για στρατηγικό σχεδιασμό μίας νέας γενιάς έργων.

Παράλληλα αναφέρθηκε και σε κομβικά έργα του Πειραιά, αλλά και της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα.

Ειδικότερα τόνισε ότι «ο Πειραιάς μπορεί να γίνει λιμάνι μεταφόρτωσης, αλλά και λιμάνι εξόδου για τα προϊόντα από τη ΝΑ Ευρώπη. Η ταχεία διασύνδεση Θεσσαλονίκης-Καβάλας-Αλεξανδρούπολης και Αλεξανδρούπολης-Μαύρης Θάλασσας, μπορεί να αναβαθμίσει στρατηγικά όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Συνδυάζοντας αυτές τις δυνατότητες, η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να καταστεί διεθνές κέντρο για είσοδο και έξοδο προϊόντων από την ΕΕ. Να καταστεί ανταγωνιστική, με μεγάλα κέρδη. Αυτός πρέπει να είναι ο νέος εθνικός μας στόχος!».

«Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος. Οφείλουμε να προχωρήσουμε με ταχύτητα, για να δώσουμε στη χώρα τη θέση που της αρμόζει, σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον» καταλήγει ο κ. Καραμανλής.

Tags:
δημόσια έργα, έργα, Κώστας Αχιλλέα Καραμανλής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK