06:46 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης «είναι γελοία», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας το κοινό να δει απλά τον χάρτη. Υποστήριξε ότι η συμφωνία για τον EastMed δεν στρέφεται εναντίον της Άγκυρας.

Βολές κατά της Τουρκίας εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας την Τρίτη, στο Atlantic Council, στις ΗΠΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «γελοία» τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, υποστηρίζοντας ότι αυτό γίνεται εύκολα ορατό κοιτώντας τον χάρτη.

Επαναλαμβάνοντας όσα είχε πει κατά την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό EastMed, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «δεν αποζητούμε να αποκλείσουμε κανέναν από την ενεργειακή συμφωνία στην ανατολική Μεσόγειο εφόσον σέβονται το διεθνές δίκαιο και ακολουθούν τους διεθνείς κανόνες».

Η συμφωνία για τον EastMed «δεν στρέφεται εναντίον της Τουρκίας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας», πρόσθεσε, σημειώνοντας ωστόσο ότι «η Τουρκία βρίσκεται εκτός γραμμής».

«Θα ήμουν πολύ χαρούμενος εάν η Τουρκία επανεξέταζε την πολιτική της», παρατήρησε ο πρωθυπουργός

Αναφορικά με τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι είναι «γελοία».

«Γεωγραφικά είναι γελοία, απλά δείτε τον χάρτη για να καταλάβετε ότι δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης. Και η συμφωνία υποθέτει ότι τα νησιά μας και το μεγαλύτερο αυτών η Κρήτη δεν έχει ΑΟΖ που είναι αντίθετο με όσα γνωρίζομε από το διεθνές δίκαιο», υπογράμμισε.

Συνεχίζοντας για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «έχουμε διαφορές», αλλά « είμαστε ανοικτοί για διαπραγματεύσεις και πολιτικό διάλογο».

Για την Κύπρο, είπε ότι στηρίζουμε τις συνομιλίες του ΟΗΕ, αλλά βασική διαφωνία Ελλάδας – Τουρκίας, στο Αιγαίο, είναι η θαλάσσια ζώνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπορέλ: Η ΕΕ απορρίπτει τα σχέδια της Τουρκίας για αποστολή στρατού στη Λιβύη

Εκπρόσωπος κόμματος Ερντογάν: Να μελετηθεί γιατί ο Δένδιας συναντήθηκε με τον Χαφτάρ

Tags:
EastMed, ΗΠΑ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Λιβύη, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK