10:40 30 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να στηλιτεύει σε διεθνές επίπεδο κάθε είδους εκδηλωμένης προκλητικής ενέργειας εκ μέρους της Τουρκίας».

Απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος για τις προκλητικές και νομικά αβάσιμες διεκδικήσεις της Τουρκίας σε θαλάσσιες περιοχές δυτικά της Ρόδου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατέστησε σαφές πως οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να αντιμετωπίσουν κάθε τουρκική πρόκληση.

«Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν την ενδεδειγμένη επιχειρησιακή σχεδίαση και τα απαιτούμενα μέσα προκειμένου να εξασφαλίσουν την αποτροπή όσο και την αντιμετώπιση τυχόν προκλητικών ενεργειών, που πιθανόν ήθελαν εκδηλωθούν από την τουρκική πλευρά» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Στη συνέχεια σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, επεσήμανε πως τα κατάλληλα ανεπτυγμένα Τμήματα και μέσα των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν επιφορτισθεί με το έργο της παρακολούθησης και της αντιμετώπισης των περιστατικών που εκδηλώνονται στην περιοχή ευθύνης τους.

Τέλος, ο κ. Παναγιωτόπουλος υπενθύμισε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προβαίνει σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προς όλες τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές διεθνών οργανισμών, σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, ώστε να στηλιτεύει σε διεθνές επίπεδο κάθε είδους εκδηλωμένης προκλητικής ενέργειας εκ μέρους της Τουρκίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παναγιωτόπουλος για Τουρκία: Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα και ετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα

Παναγιωτόπουλος: Πάντα έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Tags:
ελληνοτουρκικά, Τουρκία, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Ένοπλες Δυνάμεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK