18:20 02 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο κ. Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, είχαν κριθεί προφυλακιστέοι στις 23 Οκτωβρίου του 2018, ως κατηγορούμενοι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ύψους 2,8 εκατ. ελβετικών φράγκων.

Με πρόταση του ο εισαγγελέας εφετών, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, ζητά την παραπομπή σε δίκη του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου, για την υπόθεση των χρημάτων που φέρονται να έλαβαν ως δώρο από την εταιρία που ανέλαβε το έργο της αναβάθμισης έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού το 2003. 

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο εισαγγελέας ζητά από το Συμβούλιο Εφετών να παραπέμψει τον πρώην υπουργό Άμυνας και την σύζυγό του για την κατηγορία της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων, κατηγορία για την οποία ο κ. Παπαντωνίου παραμένει προσωρινά κρατούμενος επί σχεδόν 15 μήνες μετά την προφυλάκιση του τον Οκτώβριο του 2018.

Η σύζυγος του κ. Παπαντωνίου που είχε κριθεί προφυλακιστέα για την υπόθεση, βγήκε από την φυλακή με περιοριστικούς όρους τον Μάρτιο του 2019.

Η κατηγορία αφορά ποσό 2,8 εκατ. ελβετικών φράγκων, που σύμφωνα με την δικογραφία δόθηκαν στον κ. Παπαντωνίου για την επιλογή του αναδόχου και του υποκατασκευαστή του έργου της αναβάθμισης των έξι φρεγατών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Παπαντωνίου έλαβε τα επίμαχα χρηματικά ποσά ως δώρο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του υποκατασκευαστή του έργου.

Το Συμβούλιο Εφετών, θα λάβει το αμέσως προσεχές διάστημα την τελική απόφαση για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Πυρά» Παπαντωνίου κατά ανακριτών για τους λογαριασμούς στην Ελβετία και την προφυλάκιση

Ψάχνουν λογαριασμούς του ζεύγους Παπαντωνίου σε πέντε χώρες

Tags:
μίζες, φρεγάτες, ξέπλυμα, Γιάννος Παπαντωνίου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK