21:20 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Στο επίκεντρο των διπλωματικών επαφών θα βρεθούν οι διμερείς σχέσεις, καθώς και ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά.

Συνάντηση για πολιτικές διαβουλεύσεις πρόκειται να έχουν σήμερα Παρασκευή 10 Ιανουαρίου ελληνική και τουρκική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα.

Όπως ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη τα ΥΠΕΞ των δύο χωρών, οι συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των τακτικών πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας.

Στην ατζέντα θα βρεθούν οι διμερείς σχέσεις, καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

​​Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Σε ό,τι αφορά την τουρκική αντιπροσωπεία, θα έχει ως επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Σεντάτ Ονάλ.

Αντίδραση Άγκυρας: Ψευδή τα επιχειρήματα στο ανακοινωθέν της τετραμερούς

Στο μεταξύ, την αντίδραση του τουρκικού ΥΠΕΞ προκάλεσε η κοινή δήλωση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου και Γαλλίας μετά την πενταμερή συνάντηση στο Κάιρο με τη συμμετοχή και του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο την Πέμπτη για ψευδή επιχειρήματα.

Όπως ανέφερε το τουρκικό ΥΠΕΞ τα δύο μνημόνια υπογράφηκαν με την αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης και «είναι νόμιμα και πλήρως συμβατά με το διεθνές δίκαιο».

Ελλάδα, Κύπρος, Αίγυπτος και Γαλλία χαρακτήρισαν άκυρα και κενά περιεχομένου τα μνημόνια Τουρκίας – Λιβύης, τονίζοντας πως υπονομεύουν την περιφερειακή σταθερότητα.

Ο Ιταλός υπουργός συμμετείχε ως παρατηρητής και δεν υπέγραψε το κοινό ανακοινωθέν.

Tags:
διπλωματία, διπλωμάτες, Υπουργείο Εξωτερικών, Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, Άγκυρα, νέα, εξελίξεις, Τουρκία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK