00:43 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρο, Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Επαναβεβαιώθηκε η άριστη συνεργασία των δύο χωρών.

Με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη, συναντήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του συντονισμού των ενεργειών Αθήνας – Λευκωσίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επαναβεβαιώθηκε η άριστη συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Νωρίτερα, ο κ. Χριστοδουλίδης είχε συνάντηση και με τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Νίκο Δένδια.

«Συζητήσαμε εκτενώς για τις παράνομες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας. Ενέργειες που δεν περιορίζονται πλέον στο Αιγαίο και τις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου, αλλά αφήνουν το παράνομο αποτύπωμά τους στο Ιράκ και τώρα στη Λιβύη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Έλληνας υπουργός.

​Από την πλευρά του, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι «η ενδεχόμενη κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη θα είναι εξέλιξη προς την ορθή κατεύθυνση», προσθέτοντας ότι η Τουρκία είναι ένα από τα μέρη που ευθύνεται για τη σύγκρουση στην αφρικανική χώρα.

Μετά τη συνάντηση, ακολούθησαν διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών των υπουργείων Εξωτερικών.

Στο πλαίσιο αυτό, υπεγράφη Μνημόνιο Κατανόησης για Πολιτικές Διαβουλεύσεις και Τεχνική Συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

Tags:
Ανατολική Μεσόγειος, Μεσόγειος, ελληνοτουρκικά, Μαξίμου, Μέγαρο Μαξίμου, Υπουργός Εξωτερικών, Υπουργείο Εξωτερικών, εξωτερική πολιτική, Κύπρος, Νίκος Χριστοδουλίδης, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK