13:07 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, τάχθηκε εναντίον της απόφασης για τη διακοπή της επικοινωνιακής εκστρατείας εναντίον των αμβλώσεων στους συρμούς του μετρό.

Την αντίθεσή του με την απόφαση διακοπής της εκστρατείας εναντίον των αμβλώσεων στους συρμούς του μετρό, εξέφρασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», ο «γαλάζιος» βουλευτής υποστήριξε ότι οι επίμαχες αφίσες «θα έπρεπε να κατέβουν αν διέδιδαν ψέματα, αν παρανομούσαν ή προέτρεπαν σε παρανομία, αν το περιεχόμενό τους ήταν υπερβολικά γραφικό ή αν η εταιρεία επικαλείτο πολιτική ενάντια στη φιλοξενία κοινωνικών μηνυμάτων, που ίσως κρίνονται αμφιλεγόμενα».

Κατά τον ίδιο, βέβαια, «τίποτα απ’ αυτά δεν ισχύει». «Από το υπουργείο ίσως να έχει γίνει μία εσφαλμένη ανάγνωση της καμπάνιας. Διότι κανείς δεν συζητά ή θέτει υπό αίρεση το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση».

«Δεν είναι καν αυτό το περιεχόμενο του μηνύματος που τελικά λογοκρίθηκε. Η εκστρατεία τοποθετείται υπέρ της μη άσκησης ενός δικαιώματος που δεν αμφισβητείται» έσπευσε να προσθέσει.

Δεν παρέλειψε δε, να παρατηρήσει ότι «ο πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ σχεδόν ταυτίστηκε με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, καρμπόν οι δηλώσεις τους».

«Ο ένας μίλησε για προπαγάνδα, ο δεύτερος για παραπληροφόρηση. Δεν μου αρέσει όταν πρόεδρος δημόσιου φορέα συγκοινωνίας αναπαράγει σχεδόν επί λέξει τη δήλωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ» κατέληξε ο κ. Μπογδάνος.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κάλεσε τη ΣΤΑΣΥ να «κατεβάσει» τις αφίσες, οι οποίες εμφανίστηκαν τη Δευτέρα σε σταθμούς του μετρό

Οι επίμαχες αφίσες αφορούσαν μηνύματα εναντίον των αμβλώσεων, καθώς εμπεριείχαν τα εξής:

«Ήξερες ότι στο αγέννητο παιδί από την 18η ημέρα κτυπά η καρδιά του; Από την 42η μέρα ανιχνεύονται εγκεφαλικά κύματα; Από την 8η εβδομάδα όλα τα όργανά του έχουν δημιουργηθεί; Από την 10η εβδομάδα νοιώθει πόνο;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπουργική εντολή για να κατέβει η αφίσα στο Μετρό για τις αμβλώσεις

Μετρό Αθήνας: Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ «έκρυψε» την αφίσα κατά των αμβλώσεων – Εικόνες

Tags:
γεννήσεις, αμβλώσεις, Νέα Δημοκρατία, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, Μετρό Αθήνας, Μετρό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK