13:46 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η εισαγγελική λειτουργός Ελένη Ράικου υπήρξε προϊσταμένη του Τμήματος κατά της Διαφθοράς και παραιτήθηκε τον Μάρτιο του 2017, μετά από δημοσιεύματα που θεώρησε ότι τη στοχοποιούν.

Καταθέτει σήμερα ως μάρτυρας στην Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής για την υπόθεση Novartis, η εισαγγελική λειτουργός Ελένη Ράικου.

Τα μέλη της επιτροπής αναμένουν η κ. Ράικου να κατονομάσει το ισχυρό πολιτικό πρόσωπο, το οποίο ως «Ρασπούτιν» παρενέβαινε φορτικά σε ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Η Ελένη Ράικου υπήρξε για σειρά ετών προϊσταμένη του Τμήματος κατά της Διαφθοράς και παραιτήθηκε τον Μάρτιο του 2017, μετά από δημοσιεύματα που θεώρησε ότι τη στοχοποιούν.

Η κ. Ράικου έχει δηλώσει πως είχε συλλέξει κρίσιμα στοιχεία για την υπόθεση Novartis, ζήτησε όμως την αντικατάστασή της, αρνούμενη, όπως είπε, να μετατραπεί σε «Ιφιγένεια» στον βωμό συμφερόντων διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών και μεγάλων συμφερόντων στον χώρο του φαρμάκου. Έκτοτε, ακολούθησαν διαρροές κύκλων της και αναφορές για ισχυρό πολιτικό πρόσωπο που επιχειρούσε να παρέμβει στο έργο της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Υπόθεση Novartis: «Έδινα προμήθειες 400.000 ευρώ, μου πρότειναν να γίνω προστατευόμενος μάρτυρας»

Υπόθεση Novartis: Δύο προστατευόμενοι μάρτυρες κατέθεσαν υπό άκρα μυστικότητα

Tags:
εισαγγελέας, Εισαγγελία Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, Βουλή, Novartis
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK