04:53 01 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η εισαγγελία και το δικαστήριο έχει υποχρέωση να αξιοποιήσει και το τηλεοπτικό υλικό, δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφορικά με τα γεγονότα στο Κουκάκι.

Ο εισαγγελέας που άσκησε κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα σε βάρος των συλληφθέντων στο Κουκάκι, όπως και το δικαστήριο, έχουν υποχρέωση να αξιοποιήσουν το τηλεοπτικό υλικό από τα γεγονότα του Σαββάτου, δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ, ρωτήθηκε για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Κουκάκι με την ανακατάληψη κτιρίων, τις επιθέσεις με τσιμεντόλιθους που δέχτηκαν αστυνομικοί, και τις πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες σε βάρος των συλληφθέντων, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ.

Ο εκπρόσωπος των αστυνομικών, Σταύρος Μπαλάσκας, κατήγγειλε ότι οι καταληψίες στο Κουκάκι πέταξαν τσιμεντόλιθο, βάρους εννέα κιλών, στα κεφάλια των ανδρών των ΜΑΤ.

Υπενθυμίζεται ότι εξηγήσεις για το θέμα έδωσε σήμερα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, σημειώνοντας ότι η ποινική δίωξη ασκήθηκε κατόπιν «αξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού που υπεβλήθη ενώπιόν μας και συγκεντρώθηκε στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης».

«Υπάρχει και το τηλεοπτικό υλικό που μπορεί να το αξιοποιήσει και ο εισαγγελέας και το δικαστήριο. Είναι υποχρέωση και του εισαγγελέα και τους δικαστηρίου να αξιοποιήσει όποιο υλικό προσκομιστεί προκειμένου να διαμορφώσει δικανική πεποίθηση την ώρα που θα γίνει το δικαστήριο», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, σε απόσπασμα της συνέντευξης που πρόβαλε η ΕΡΤ.

Σε ερώτημα εάν η ρίψη τσιμεντόλιθων είναι πλημμέλημα, ο κ. Χρυσοχοΐδης παρατήρησε ότι «έχει διαμορφωθεί πεποίθηση ότι υπάρχει το δικαίωμα στον τσιμεντόλιθο» και κάλεσε την αντιπολίτευση να τοποθετηθεί για το θέμα.

Tags:
αστυνομία, Ελληνική Αστυνομία, αστυνομικοί, επιθέσεις, δικαστήριο, εισαγγελείς, εισαγγελέας, συλλήψεις, Κουκάκι, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK