19:11 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τους νέους τους ρόλους στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ανέλαβαν και επίσημα σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος.

Για μια δίκαιη πολιτική ασύλου που θα πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα έκανε λόγο ο νέος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης αμέσως μετά την ορκωμοσία.

«Χρειάζεται να εφαρμόσουμε μία δίκαιη πολιτική ασύλου, μία πολιτική η οποία ανταποκρίνεται στις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, αλλά παράλληλα μπορεί με αποτελεσματικό τρόπο να διαχωρίζει γρήγορα αυτούς που δικαιούνται διεθνούς προστασίας και σε αυτή την περίπτωση θα μείνουν για λίγα χρόνια φιλοξενούμενοι στη χώρα μας και αυτούς που δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας και βάσει των συμφωνιών επαναπροωθήσεων που υπάρχουν θα επιστρέφουν στη χώρα προέλευσης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε ακόμη πως βασική υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να ασκήσει τη μεταναστευτική πολιτική της βάσει των νόμων της χώρας σημειώνοντας πως το νέο υπουργείο θα βοηθήσει να υλοποιηθούν όσα έχουν συμφωνηθεί.

Κουμουτσάκος: Ξεκινάει μια μεγάλη διαπραγμάτευση στην Ευρώπη για τη μετανάστευση

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος αναφερόμενος στο προσφυγικό το χαρακτήρισε «πρόκληση», ένα ζήτημα που έχει εθνικές διαστάσεις».

«Ξεκινάει μια μεγάλη διαπραγμάτευση στην Ευρώπη για το Σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου. Αυτή είναι μια πολύ κρίσιμη για την Ελλάδα διαπραγμάτευση. Θα είμαστε παρόντες, θα καταθέτουμε και ήδη καταθέτουμε προτάσεις και συνεισφορές», ανέφερε.

Χαρακτήρισε την Ελλάδα χώρα «κομβικής σημασίας», σημειώνοντας πως η κυβέρνηση θα προβάλλει διεθνώς την πρόκληση που αντιμετωπίζει καθώς και τις θέσεις και τις απόψεις της.

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, λίγο πριν τις συναντήσεις στον ΟΟΣΑ, ο κ. Κουμουτσάκος διευκρίνισε ότι τα νέα του καθήκοντα θα αφορούν σε ό,τι έχει σχέση με το μεταναστευτικό διεθνώς.

Tags:
Προσφυγικό, Γιώργος Κουμουτσάκος, μεταναστευτικό, άσυλο, Νότης Μηταράκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK