10:26 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για τη σημαντικότητα της μονογραφής του καταστατικού του EastMed μίλησαν οι υπουργοί Ενέργειας της Ελλάδας, της Κύπρου, της Αιγύπτου και του Ισραήλ.

Ο Έλληνας υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κατά την 3η Υπουργική Σύνοδο του Φόρουμ Αερίου Νοτιαναλοτικής Μεσογείου χαρακτήρισε ως «ιστορική στιγμή για όλο την περιοχή της Μεσογείου» την σημερινή μονογραφή του κατασταστικού του EastMed Gas Forum.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως «όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο Φόρουμ Αερίου Νοτιοανατολικής Μεσογείου, συμφώνησαν ότι το φυσικό αέριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για την ειρήνη και όχι για τη δημιουργία συγκρούσεων», ενώ επίσης υπογράμμισε πως όλα πρέπει να αποφασίζονται βάσει του Διεθνούς Δικαίου, το οποίο θα πρέπει να το αποδέχονται όλες οι χώρες της περιοχής.

Ο υπουργός Πετρελαίου της Αιγύπτου, και οικοδεσπότης της συνάντησης, Τάρεκ Μόλα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ έκανε λόγο για «έναν ακρογωνιαίο λίθο στην ιστορία της περιοχής μας που μας κάνει να συνεργαστούμε για το καλό των λαών μας».

Με τη σειρά του, ο Γιώργος Λακκοτρύπης, υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, επεσήμανε πως με τη μονογραφή του καταστατικού του EastMed Gas Forum, «έχουμε μπροστά μας ένα παράδειγμα, για το πώς μπορούν οι διάφορες χώρες, ακόμη και σε δύσκολες συγκυρίες, να ακολουθήσουν συμμαχίες για το καλό των λαών της περιοχής».

Τέλος, ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας, Γιουβάλ Στάινιτς, σημείωσε ότι: «το Φόρουμ Αερίου Νοτιοανατολικής Μεσογείου αποτελεί παράδειγμα συνεργασιών για το καλό της περιοχής».

Η επόμενη Υπουργική Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τσαβούσογλου: Ο «EastMed» θα περνάει από την τουρκική υφαλοκρηπίδα - Πρέπει να μας ρωτήσουν

Μητσοτάκης: Ο EastMed δεν είναι απειλή για κανέναν

Tags:
Κωστής Χατζηδάκης, Ισραήλ, Κύπρος, Ελλάδα, φυσικό αέριο, αγωγός φυσικού αερίου, EastMed
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK