08:31 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης (306)
0 0 0
Βρείτε μας

Περίπου 45 λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον στρατάρχη της Λιβύης, Χαλίφα Χαφτάρ, στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Η προγραμματισμένη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον στρατάρχη της Λιβύης, Χαλίφα Χαφτάρ, ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 14:00, το μεσημέρι της Παρασκευής. Η συνάντηση των δύο ανδρών διήρκεσε περίπου 45 λεπτά.

Η συνάντηση Μητσοτάκη - Χαφτάρ πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή και αποχωρώντας ο Λίβυος στρατάρχης δεν προχώρησε σε κάποια δήλωση.

Εντός της επόμενης ώρας αναμένεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ενημέρωση για το περιεχόμενο των επαφών του κ. Μητσοτάκη με τον Χαφτάρ.

Η δήλωση Χαφτάρ για την Ελλάδα πριν τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Πριν την έναρξη της συνάντησης με τον Κυριάκο Μηγτσοτάκη, ο Χαλίφα Χαφτάρ  προχώρησε σε σύντομη δήλωση σε δημοσιογράφους.

«Είμαστε ειρηνιστές, αγαπούμε την ειρήνη και γι’ αυτό ήρθα εδώ (σ.σ. στην Ελλάδα). Αγαπάμε την ειρήνη σ’ αυτή την περιοχή και συνεργαζόμαστε για την ειρήνη», δήλωσε ο Χαφτάρ.

Νωρίτερα ο αρχηγός του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

«Είχαμε μια μακρά και ενδιαφέρουσα ομιλία, όπου συζητήσαμε την κατάσταση στη Λιβύη, τη διαδικασία του Βερολίνου, αλλά και την επόμενη ημέρα [...] Ζήτησα από τον στρατηγό Χαφτάρ να επιχειρήσει να πετύχει την κατάπαυση του πυρός, την αποκατάσταση της ειρήνης στη Λιβύη, την απομάκρυνση των μισθοφόρων, αλλά και την αναγνώριση της ακυρότητας των παράνομων μνημονίων μεταξύ της κυβέρνησης Σάρατζ και της Τουρκίας», δήλωσε ο κ. Δένδιας.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων στη Λιβύη προκειμένου να τηρηθεί το εμπάργκο όπλων.

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει στην επόμενη ημέρα της Λιβύης. Είτε με τη συμμετοχή στις δυνάμεις ανακωχής, είτε με τη συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων στην ευρωπαϊκή επιχείρηση επιβολής εμπάργκο στη μεταφορά όπλων προς τη Λιβύη», υπογράμμισε
Θέμα:
Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης (306)
Tags:
Εθνική Συμφωνία της Λιβύης, Διάσκεψη Βερολίνου για τη Λιβύη, Λιβύη, Ελλάδα, Χαλίφα Χαφτάρ, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK