ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το δικό του σχόλιο για την επίσκεψη του Λίβυου στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ έκανε ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Την επίσκεψη του επικεφαλής του LNA Χαλίφα Χαφτάρ στη χώρα μας σχολίασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Βελόπουλος χαιρέτισε την παρουσία του Χαφτάρ στη χώρα μας και σχολίασε πως θα έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα.

«Θέλω ακόμα μία φορά να χαιρετίσω την παρουσία του στρατάρχη Χαφτάρ στο Ελληνικό κοινοβούλιο που θα έπρεπε να έχει γίνει από τον Σεπτέμβριο. Στη ΝΔ καθυστερείτε σκανδαλωδώς σε όλα τα θέματα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης σημείωσε πως η χώρα δείχνει αδύναμη καθώς περιμένει από «τις άλλες χώρες να μας σώσουν».

«Όταν πριν από κάποια χρόνια σας φώναζα να οριοθετήσετε ΑΟΖ εσείς με χλευάζατε και λέγατε ότι δεν υπάρχει θέμα. Και σήμερα η χώρα κινδυνεύει από την ύπαρξη φυσικού αερίου και πετρελαίου στην περιοχή. Το χειρότερο όμως είναι ότι η Γερμανία σας είπε ότι εκπροσωπείστε από την ΕΕ και εγώ αναρωτιέμαι έχουμε κοινά συμφέρονται με την Γερμανία και την Ιταλία στην περιοχή αυτή; Όχι. Έχουμε τελείως διαφορετικά συμφέροντα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατηγόρησε ακόμη μια φορά την κυβέρνηση ότι λειτουργεί με χρονοκαθυστέρηση και σημείωσε πως όσοι δεν ακούν τις προτάσεις του κόμματός του κάνουν «εγκληματικά λάθη».

Αναφέρθηκε επίσης στο διεθνές περιβάλλον που διαμορφώνεται και άσκησε ξανά κριτική στην κυβέρνηση για τις επιλογές της.

«Ο κόσμος έχει γίνει πολυπολικός. Η Βρετανία θέλει να ξαναγίνει μεγάλη γιατί βλέπει την πολυπολικότητα του κόσμου. Αυτή είναι η ουσία. Δείτε τι πρέπει να κάνουμε για να μην είμαστε πάντα πίσω. Δεν μπορούμε να είμαστε με τις ΗΠΑ που συγκρούονται με την Γερμανία για τον North Stream», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Τέλος, σημείωσε πως αν ο Χαφτάρ είχε βρεθεί νωρίτερα στη χώρα, η Ελλάδα θα συμμετείχε στη διάσκεψη της Λιβύης.

«Είστε φοβικοί. Αν καλούσατε τον Χαφτάρ από τον Σεπτέμβριο και κάνατε ΑΟΖ θα είχατε προλάβει τις εξελίξεις. Και σήμερα θα ήμασταν δικαιωματικά στο Βερολίνο. Όμως κάνετε λάθη. Και τα λάθη σας θα τα παραλάβουν τα παιδιά μας».

Να σημειωθεί πως ο Χαλίφα Χαφτάρ έφτασε χθες του βράδυ στην Ελλάδα και είχε σήμερα επίσημες συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Tags:
Βερολίνο, Τουρκία, Ελληνική Λύση, Χαλίφα Χαφτάρ, Κυβέρνηση, Κυριάκος Βελόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK