05:08 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ικανοποιημένος από την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας εμφανίστηκε ο πρώην βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε δήλωση για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, που είναι υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας, προχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την έναρξη της εκδήλωσης του Κύκλου ιδεών «Η εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ως θεμελιώδης προϋπόθεση σεβασμού της ΕΣΔΑ».

«Η λύπη μου για τη δεοντολογικά επιβεβλημένη αποχή της Κατερίνα Σακελλαροπούλου από τη σημερινή εκδήλωση του Κύκλου στην οποία με μεγάλη, όπως πάντα, προθυμία είχε δεχθεί να μετάσχει - μαζί με τους Πρόεδρους του Αρείου Πάγου, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου- αντισταθμίζεται στο πολλαπλάσιο από τη χαρά μου για τις τελευταίες εξελίξεις. Από τη χαρά μου για την επιλογή της από τον Πρωθυπουργό προκειμένου να εκλεγεί στον πολιτειακό θώκο και να καταστεί η πρώτη Ελληνίδα Πρόεδρος της Δημοκρατίας», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Παράλληλα, εκτιμά ως αναμενόμενη την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

«Τα προφανή και αυτονόητα έχουν λεχθεί. Η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ανυψώνεται σε πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι συμβολισμοί είναι εξαιρετικά ευανάγνωστοι. Αυτά όμως δεν θα αρκούσαν σε βάθος χρόνου. Όπως δεν θα αρκούσε η δικαστική εμπειρία, η ευφυΐα, η ενσυναίσθηση, η επαφή με την κίνηση των σύγχρονων ιδεών, η γνώση της κοινωνικής πραγματικότητας», σημείωσε.

Μάλιστα, αναφέρεται και στη επί πολλές δεκαετίες φιλία του με την ίδια λέγοντας πως η αντίληψή της για τα πράγματα υπερβαίνει με ταχύτητα την δικανική προσέγγιση και στοχεύει στην ουσία.

«Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντιλαμβάνεται τους καταναγκασμούς της πολιτικής και τα παίγνια της Ιστορίας. Παρότι εκπαιδευμένη στην «υποχρέωση επιφυλακτικότητας» που είναι σύμφυτη με τη δικαστική ιδιότητα, έχει συγκροτημένες και ισχυρές απόψεις για τους θεσμούς, την κοινωνία, τις ανθρώπινες σχέσεις που είναι η ουσία της πολιτικής. Γνωρίζει πολύ καλά ότι το ανυπέρβλητο δίλλημα στην πολιτική είναι η σύγκρουση ανάμεσα στην “ηθική της ευθύνης” που βασίζεται στα πραγματικά δεδομένα και το καθήκον αλήθειας και την “ηθική της πεποίθησης” που επικαλείται την επιθυμία ή τους ευσεβείς πόθους», αναφέρει επίσης.

Τέλος εκφράζει τη βεβαιότητα πως η κα Σακελλαροπούλου θα πετύχει τους στόχους που θα κληθεί να αντιμετωπίσει.

«Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχει απολύτως», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Tags:
Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Ευάγγελος Βενιζέλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK