06:24 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
Οι εξελίξεις στη Λιβύη (92)
0 10
Βρείτε μας

Θετική ήταν η πρώτη αποτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης, μετά την ολοκλήρωση των μαραθώνιων διαπραγματεύσεων στο Βερολίνο, για τη Λιβύη. Στον απόηχο της Διάσκεψης, ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, σχολίασε τη στάση που πρέπει να κρατήσει η Ελλάδα, μιλώντας στο Sputnik.

Σε σειρά αποφάσεων για τη Λιβύη κατέληξε η μαραθώνια Διάσκεψη του Βερολίνου που διεξήχθη την Κυριακή, από την οποία απουσιάζε η Ελλάδα. Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων συζητώνται σήμερα τα αποτελέσματα, παρόντων των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. 

Ποια στάση θα κρατήσει η χώρα μας από δω και πέρα; Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αυτοπεποίθηση που πρέπει να εκπέμπει η Ελλάδα διεθνώς, ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας στο Sputnik, προανήγγειλε άμεση και ενεργή εμπλοκή της χώρας μας στο ζήτημα Τουρκίας-Λιβύης, ανεξάρτητα από τη μη συμμετοχή της στη διάσκεψη του Βερολίνου.

«Μετά την άρνηση της Γερμανίας να συμμετέχει η χώρα μας στη διάσκεψη, προχωρήσαμε σε δύο πολύ ουσιαστικές κινήσεις. Πρώτον, την αμέσως επόμενη μέρα είχαμε εκ μέρους της Γαλλίας, την αναγνώριση της ελληνικής θέσης που λέει ότι το Μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης είναι άκυρο. Και δεύτερον, είχαμε την επίσκεψη του Χαλίφα Χάφταρ στην Αθήνα, η οποία αποτελεί κίνηση υψηλού συμβολισμού. Η Ελλάδα θα έχει άμεση και ενεργή εμπλοκή στο ζήτημα, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκε στη διάσκεψη του Βερολίνου».

Σχετικά με τη στάση που πρέπει να κρατήσει η χώρα μας, από δω και πέρα, ο κύριος Κυρανάκης δήλωσε:

«Το επόμενο διάστημα θα υπάρχουν αρκετές αποφάσεις που θα ληφθούν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η χώρα μας θα είναι παρούσα και εκεί έχουμε κάθε δικαίωμα να θέσουμε βέτο σε οποιαδήποτε απόφαση είναι αντίθετη με τα εθνικά μας συμφέροντα. Διαθέτουμε ισχύ, αμυντική ικανότητα και συμμαχίες. Κρατάμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας όπως οφείλουμε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν απεμπολούμε κανένα από τα εθνικά μας συμφέροντα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γεραπετρίτης: Ο θυμός του Ερντογάν δείχνει πως τα πράγματα δεν πάνε όπως θα ήθελε

Το τελικό ανακοινωθέν για τη Λιβύη: Όλα όσα συμφωνήθηκαν στο Βερολίνο

Θέμα:
Οι εξελίξεις στη Λιβύη (92)
Tags:
Κωνσταντίνος Κυρανάκης, συμφωνία, Λιβύη, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK