05:31 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας (50)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εξελέγη πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λαμβάνοντας μάλιστα ευρεία πλειοψηφία. Η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου, μίλησε στο Sputnik για την εκλογή της νέας ΠτΔ.

«Στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα εκλέγεται για πρώτη φορά στην Ιστορία μας, μια γυναίκα, η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, γεγονός που κάνει τη σημερινή μέρα πολύ σημαντική», σχολίασε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), Νάντια Γιαννακοπούλου, μιλώντας στο Sputnik. 

Η κυρία Γιαννακοπούλου στάθηκε στην αξιοσημείωτη πλειοψηφία των 261 ψήφων σε σύνολο 294 ψηφισάντων, «κάτι που δείχνει ότι με κατάλληλες προϋποθέσεις μπορούν να δημιουργηθούν διευρυμένες πλειοψηφίες. Αυτό έχει την αξία και τη σημειολογία του, ειδικά σε αυτές τις ανήσυχες ώρες για την πατρίδα μας».

Ηχηρό μήνυμα σε εσωτερικό και εξωτερικό

Εξίσου μεγάλη σημασία έχει η αναγνώριση του έργου της πρώτης Ελληνίδας γυναίκας ΠτΔ, όπως είπε η κυρία Γιαννακοπούλου.

«Είναι μια αξία γυναίκα, που έχει διακριθεί στον επαγγελματικό της χώρο, που υπήρξε η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μπορεί να μην είναι πολιτικός με την στενή έννοια του όρου, είναι, όμως, βαθιά πολιτικό ον, όπως φαίνεται από τη διαδρομή της. Με ευαισθησίες σε πολύ σοβαρά θέματα, όπως είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα ζητήματα περιβάλλοντος, η οποία, μάλιστα, μακριά από κομματικές επιρροές σε κρίσιμες καταστάσεις, ακολούθησε τη δική της κρίση και πυξίδα που καθοριζόταν από νόμους, αρχές κι αξίες». 

Τι μήνυμα στέλνει η εκλογή της; «Κατά το προηγούμενο διάστημα έγινε μια συζήτηση για το τι πρέπει να κάνει ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ουσιαστικά, όμως, η δημόσια κουβέντα αφορούσε στο τι πρέπει να κάνει μια κυβέρνηση, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά τη Συνταγματική Αναθεώρηση, έχει έναν ρόλο περισσότερο συμβολικό. Τον ρόλο του ρυθμιστή του πολιτεύματος. Η εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου είναι μια νίκη της Δημοκρατίας κι εκπέμπει ένα ηχηρό μήνυμα, τόσο στο εσωτερικό της χώρας μας, όσο και στο εξωτερικό. Είναι μια νίκη για τις γυναίκες, είναι μια νίκη για όλους μας», δήλωσε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου, καταλήγοντας, εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι, η νέα Πρόεδρος θα έχει μια επιτυχημένη θητεία: «Έχει την πιο ζέστη υποστήριξή μας και είμαι σίγουρη ότι θα πετύχει στο ρόλο της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Συγκινημένη και ευγενική»: Η selfie της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο

Πέτη Πέρκα για ΠτΔ στο Sputnik: Βρήκε τελικά ο Μητσοτάκης γυναίκα που ενδιαφέρεται για την πολιτική;

Θάνος Πλεύρης για ΠτΔ στο Sputnik: «Ο Μητσοτάκης αποδεικνύει τη συναίνεση στην πράξη»

Θέμα:
Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας (50)
Tags:
Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ΠΤΔ, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρόεδρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK