05:59 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Μεγάλα επιχειρηματικά σχήματα ετοιμάζουν επισκέψεις στην Ελλάδα για συναντήσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς αλλά και για να υλοποιηθούν τα σχέδιά τους».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο του 50ου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) είχε περισσότερες από 17 διμερείς επαφές και συμμετοχή του σε δύο εκδηλώσεις της επίσημης ατζέντας και τις συνεντεύξεις σε ξένα μέσα (Bloomberg και Politico).

Ο πρωθυπουργός θέλησε να σηματοδοτήσει την αλλαγή κλίματος για τη χώρα στα μάτια της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας, μετά από δέκα χρόνια κρίσης σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου, μεγάλοι ξένοι επενδυτές βλέπουν την Ελλάδα διαφορετικά από ό,τι πριν την 7η Ιουλίου, λόγω των μειώσεων στους φόρους και τη γραφειοκρατία αλλά και από την πολιτική σταθερότητα που υπάρχει συγκριτικά με άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ακόμη επισημαίνεται πως στο πλαίσιο αυτό, υπήρξε αυξημένο ενδιαφέρον για συνεργασία σε τομείς όπως η ψηφιακή αναβάθμιση της χώρας, η πολιτιστική κληρονομιά, η αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η διαχείριση απορριμμάτων, ενώ μεγάλα επιχειρηματικά σχήματα ετοιμάζουν επισκέψεις στην Ελλάδα για συναντήσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός παρακάθισε σε γεύμα που παραχώρησε δημοσιογράφος της «Washington Post», και στο τραπέζι βρέθηκαν ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν, ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος και η υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ, Ελέιν Τσάο.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Νταβός με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λε Μερ, λίγες ημέρες πριν την επίσκεψή του στο Παρίσι, για τη συνάντησή του με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τη συμμετοχή σε οικονομικό και επενδυτικό Forum με θέμα την ελληνική οικονομία (29 Ιανουαρίου).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μητσοτάκης: Χωρίς ακύρωση συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης δεν μπορούμε να ψάχνουμε πολιτική λύση

Μητσοτάκης: Πρέπει να εργαστούμε σε μια πολύ φιλόδοξη ατζέντα για την «πράσινη» συμφωνία

Tags:
επενδυτές, επενδύσεις, Νταβός, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK