05:38 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στην Ολομέλεια της Βουλής κατατίθεται σήμερα το νομοσχέδιο για το επίδομα γέννησης, που προβλέπει τη χορήγηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Το νομοσχέδιο που θεσπίζει επίδομα γέννησης, ύψους 2.000 ευρώ για κάθε παιδί, κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, προκειμένου να ψηφιστεί από την Ολομέλεια.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αφορά σε κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα από την 1η Ιανουαρίου του 2020 και έχει ήδη γίνει δεκτό από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, κατά πλειοψηφία, οπότε είναι αναμενόμενη και η υπερψήφισή του στην Ολομέλεια.

Όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, το συγκεκριμένο επίδομα θα αποτελέσει επιπλέον κίνητρο για ανθρώπους που θέλουν να γίνουν γονείς και παράλληλα θα αποτελέσει και ένα σημαντικό βοήθημα, κατά τα πρώτα χρόνια .

Το εν λόγω επίδομα θα καταβάλλεται σε δυο δόσεις, των 1.000 ευρώ και ως προϋποθέσεις για τη χορήγηση του, προβλέπονται η υποβολή φορολογικής δήλωσης, εισόδημα έως 40.000 ευρώ και για τους πολίτες άλλων χωρών, απαραίτητη η 12ετής διαμονή στην Ελλάδα.

Το επίδομα δεν θα συμπεριλαμβάνεται σε καμία κατηγορία επιδόματος, απαλλασσόμενο έτσι από οποιονδήποτε φόρο, εισφορά ή κράτηση υπέρ του Δημοσίου και δεν θα μπορεί να κατάσχεται ή να συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη.

 Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται και μια ακόμα διάταξη που αφορά στη χορήγηση επιδομάτων παιδιού και στέγασης καθώς θα απαιτείται η επαρκής και τεκμηριωμένη φοίτηση του εξαρτώμενου τέκνου κατά την υποχρεωτική εκπαίδευση, με αφετηρία το σχολικό έτος 2020-2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το επίδομα γέννας: Αναλυτικά τα όσα προβλέπει

 

Tags:
Νομοσχέδιο, Βουλή, επίδομα παιδιού, επίδομα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK