16:08 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Η Μπέττυ Μπαζιάνα «είναι πολύ αυστηρός κριτής και ξέρει ότι δεν αλλάζω εύκολα άποψη. Ωστόσο, στην σκληρή κριτική της με βοηθάει» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη γνωριμία του με τη σύντροφό του Μπέττυ Μπαζιάνα, τις καταλήψεις αλλά και τη μικρομεσαία τάξη, μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του.

Σε μία πιο προσωπική συζήτηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε για τη σύντροφό του και τη γνωριμία τους πριν από 29 χρόνια στο Λύκειο. Περιέγραψε την Μπέττυ Μπαζιάνα ως έναν δυνατό άνθρωπο αναγνωρίζοντας ότι πέρα από την αγάπη υπάρχει ο θαυμασμός και η αμοιβαία εκτίμηση.

Όπως ανέφερε, στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, η σύντροφός του είναι αυστηρός κριτής, ωστόσο, δεν θέλει να του επιβληθεί και αυτή η στάση της τον βοηθάει καθώς δημιουργεί καλύτερα φίλτρα.

«Είναι πολύ αυστηρός κριτής και ξέρει ότι δεν αλλάζω εύκολα άποψη. Ωστόσο, στην σκληρή κριτική της με βοηθάει» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ειδικότερα για τον πρώτο καιρό της γνωριμίας τους, ανέφερε χαμογελώντας: «πρέπει να ήταν ερωτευμένη μαζί μου πολύ πριν από εμένα. Πριν την εντοπίσω».

Όπως εξήγησε ήταν ένας φοιτητικός έρωτας που κρατάει μέχρι σήμερα.

Τα παιδικά χρόνια και οι καταλήψεις

Πολιτικός ήθελε από μικρός να γίνει όπως ανέφερε, «με την έννοια ενός ονείρου ή της προσπάθειας που έκανα ως μικρό παιδί να φτάσω τα βήματα του αδερφού και της αδερφής μου που ήταν μεγαλύτεροι».

Ερωτηθείς αν εξακολουθεί να συμπαθεί τις σχολικές καταλήψεις, είπε ότι η κατάληψη είναι ένα μέσο πάλης και αγώνα, ότι σημασία έχει ποιο είναι το αίτημα, ο σκοπός και η διαδικασία, «διότι καταλήψεις τώρα γίνονται και από ακροδεξιές ομάδες που πείθουν τους μαθητές να κάνουν καταλήψεις για το Μακεδονικό».

«Η μεσαία τάξη αρχίζει και συνειδητοποιεί ότι έχει εξαπατηθεί»

Αναφερόμενος στη μεσαία τάξη, ο κ. Τσίπρας επέμεινε ότι εξαπατήθηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Τώρα είμαστε στη φάση όπου αρχίζει και συνειδητοποιεί και η μεσαία τάξη ότι έχει εξαπατηθεί, αλλά όπως ο εξαπατημένος σύζυγος όταν το μαθαίνει δεν θέλει να το πιστέψει, δίνει πίστωση χρόνου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για τον Αρχιεπίσκοπο

Ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε και για τη σχέση του με τον Αρχιεπίσκοπο, με δεδομένο ότι ήταν ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που ορκίστηκε με πολιτικό όρκο και δεν έχει κάνει ούτε θρησκευτικό ούτε πολιτικό γάμο.

Όπως είπε, πιστεύει στη δύναμη που έχει η πίστη των ανθρώπων και ότι σέβεται και τη θρησκεία και τους θρησκευόμενους και την Εκκλησία και την ορθοδοξία.

«Πρέπει να σας ξαφνιάζει ότι κάποιοι που δείχνουν ότι είναι καλοί χριστιανοί και από πίσω κάνουν τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που ορίζει η θρησκεία», σχολίασε. Χαρακτήρισε αληθινή τη σχέση του με τον Αρχιεπίσκοπο και εξέφρασε την εκτίμησή του.

«Έχει κι εκείνος θετικά αισθήματα για εμένα, που βασίζονται στην ειλικρίνεια και στην κοινή αντίληψη ότι οι σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους πρέπει να προχωρήσουν σε ριζοσπαστκές μεταρρυθμίσεις μέσα απ' τον διάλογο» πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Α. Τσίπρας στο Ενώπιος Ενωπίω: Σε 4.5 χρόνια έζησα όσα άλλοι πρωθυπουργοί σε δέκα χρόνια

Tags:
καταλήψεις, μεσαία τάξη, Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, Αλέξης Τσίπρας, Μπέττυ Μπαζιάνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK