18:01 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στη Βουλή ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο που αφορά στο επίδομα γέννησης επί του οποίου τοποθετήθηκε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Για το νέο νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή μίλησε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως είπε η υφυπουργός, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υλοποιείται μια βασική προεκλογική δέσμευση τής ΝΔ και σηματοδοτεί θεσμικά την έναρξη μιας συστηματικής προσπάθειας για την αντιμετώπισης της δημογραφικής κρίσης.

Ανέφερε ακόμη ότι το επίδομα, του οποίου η δαπάνη ανέρχεται σε 173 εκ. ευρώ, θα μπορούσε να βοηθήσει στη συλλογική ψυχολογία και τις σκέψεις των πολιτών όσον αφορά την απόφαση να ξεκινήσουν οικογένεια.

Η ίδια τόνισε ότι το επίδομα θα είναι ακατάσχετο και θα έχει οριζόντιο και καθολικό χαρακτήρα.

Επίσης, ανέφερε πως οι προϋποθέσεις χορήγησής του θα είναι το εισοδηματικό όριο 40.000 ευρώ, που περιλαμβάνει το 99% των Ελλήνων, καθώς τη μόνιμη και νόμιμη διαμονή των πολιτών τρίτων χωρών.

Η κα Μιχαηλίδου ζήτησε επίσης την υποστήριξη των κομμάτων και στο δεύτερο μέρος του νομοσχεδίου που συνδέει τη χορήγηση των επιδομάτων παιδιού, στέγασης και ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος με την παρουσία των παιδιών στη βασική εκπαίδευση.

«Η εκπαίδευση για μας είναι ουσιαστικός μηχανισμός κοινωνικής κινητικότητας είπε η κα Είναι αδιανόητο να μιλάμε στον 21ο αιώνα για κράτος πρόνοιας άνευ διασφάλισης ότι όλοι στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Η διασύνδεση καταπολεμά τον κοινωνικό αποκλεισμό και δεν μπορεί να μην υπερψηφίζεται μια τόσο θετική διάταξη» τόνισε η υφυπουργός Εργασίας.

Τέλος, έκανε γνωστό πως η καταβολή των επιδομάτων θα γίνεται την τελευταία ημέρα κάθε μήνα ώστε οι δικαιούχοι να οργανώσουν τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό αλλά και οι δημόσιες υπηρεσίες να προγραμματίζουν καλύτερα το έργο τους.

Tags:
γέννηση, γέννα, επίδομα τοκετού 2019, επίδομα παιδιού, Δόμνα Μιχαηλίδου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK