07:12 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τους χειρισμούς της κυβέρνησης σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας την παραίτηση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Σκληρή ανακοίνωση για όσα διαδραματίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και τους χειρισμούς του κ. Αυγενάκη και της ΝΔ, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ,

Όπως αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Ο "Νόμος Βασιλειάδη" (4603/19) ορίζει στις διατάξεις του περί της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) και συγκεκριμένα στο Άρθρο 4 (παρ.2) ότι τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ε.Α., τακτικά και αναπληρωματικά, διορίζονται με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 32 του Κανονισμού της Βουλής».

Στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική στον κ. Αυγενάκη, επισημαίνοντας πως προκειμένου να αποφύγει τη δημόσια συζήτηση επί των επιλογών του και προκειμένου να έχει απόλυτο έλεγχο και χωρίς πιθανότητα εκπλήξεων, επέλεξε να μην εφαρμόσει το ισχύον νομικό πλαίσιο που διασφάλιζε τη διαφάνεια και δεν έθεσε την αλλαγή της σύνθεσηής της στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και έτσι δολίως παραπλάνησε τη Βουλή δηλώνοντας ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει τη θητεία της, ενώ αμέσως μετά προχώρησε σε αντικαταστάσεις των μελών της.

«Η ενέργεια αυτή από μόνη της γεννά αναπάντητα ερωτήματα και σκιές. Οι χειρισμοί του κ. Αυγενάκη, λοιπόν, είναι αυτοί που οδήγησαν στο απόλυτο αδιέξοδο που βρισκόμαστε σήμερα. Οφείλει να εξηγήσει λοιπόν ποια η σκοπιμότητα της παράκαμψης του νόμου, ποια η σκοπιμότητα των αντικαταστάσεων των μελών της ΕΕΑ χωρίς την έγκριση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη επισημαίνει πως οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία σήμερα, που παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου δεν μπορεί να διορθώσει τη ζημιά που έχει ήδη γίνει και ότι το καλύτερο θα ήταν «ο κ. Αυγενάκης να παραιτηθεί και η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το χάος που έχει επιφέρει στον αθλητισμό και για τις συνθήκες διχασμού στις οποίες οδηγεί την ελληνική κοινωνία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΠΑΟΚ - Ξάνθη: Τροπολογία με αφαίρεση βαθμών και πρόστιμο

Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν υποβιβάζονται ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Tags:
ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, Super League, ελληνικό ποδόσφαιρο, ΣΥΡΙΖΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK